parmaklarda soyulma parmak uclarının soyulması parmak kurabiye uclarında soyulma el uclarının soyulması





125 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr şeker
limon kabuğu rendesi
minicik tuz
2 yumurta sarısı
250 gr un
10-15 adet kabukları soyulmuş badem

Yapılışı

Yağ,şeker ve tuz parmak ucları ile birbirine iyice yedirilir.
2 yumurta sarısı ve limon kabuğu eklenip yoğrulur.
Son olarak da un eklenip yğorulur ve 20 dk buzdolabında bekletilir.Şekil vermek
Uzun uzun ince rulolar yapılıp eşit şekilde parcalara ayrılır.Tırnak kısmı, cay kaşığının tersi ile bastırılıp bademin bir parcası yerleştirilir.Parmak uzerinde ki cizgileri vermek icin,iki kez boğum yapılır ve boğumların tepeleri bıcakla cizilir.Yumurta sarısına minicik şeker ve su eklenip karıştırılıp parmakların uzerine surulur.175 c de de pişirilir.