Daha az kalori tuket: Besinlerle kazanılan kalorilerin miktarı arttıkca, hele hele bu kalorilerin kaynağı rafine karbonhidratlar oldukca kansere yakalanma sıklığı da artıyor. Kısacası soz konusu kanser olunca can boğazdan gelmiyor, gidiyor. Daha cok sebze ve bakliyat tuketin: Sebzeler yuksek mineral, vitamin, antioksidan icerikleri, posa zenginlikleri ve duşuk kalorileri nedeniyle bilinen en guclu kanser savaşcıları. Ne kadar taze, koyu renkli, parlak, diri ve doğalsalar, ne kadar ciğ tuketilmeye musaitseler faydaları o oranda artıyor, fren o kadar guvenli hale geliyor. Ceşitlendirin: En iyi şeyleri yeseniz bile hep aynı şeyleri yemeyin. Nasıl ki aynı şeyleri yapınca farklı sonuc alamazsanız aynı gıdaları yediğinizde de sadece tek yonlu bir yolda hareket eder, guvenliğinizi sadece bir frene bırakırsınız.
Olabildiğince ceşitli ve farklı gıdalar secin. Farklı sebzeler, meyveler, bakliyat grubu yiyecekler, protein kaynaklarına yonelin. Bunu yaparken de mumkun olduğu kadar geleneksel besinlere ağırlık verin. Geleneksel besinler genetiğinize en uygun besinlerdir ve biliyoruz ki yiyeceklerle genler konuşurlar. Ve eğer anlaşamazlarsa itişip kakışırlar, kavga cıkarırlar. Daha cok ot yiyin: Taze otların her turlusu farklı birer kanser savaşcısı. Biberiyenin, rokanın, marulun, maydanozun, dereotunun, nanenin, kekiğin, yarpuzun, keklik otunun, kısacası her otun icinde doğal “antikanser savaşcılar” var. Şeker, un ve alkolden uzak durun: Bu uclu bilinen en tehlikeli besinsel kanserojenlerdir. Alkolle şekerin nasıl yan yana geldiğine de şaşırmayın. Unutmayın ki, coğu alkol şekerden uretiliyor. Uzum şekerinden rakı, şarap, elma şekerinden elma likoru yapılıyor.


Kaynak:taze masa