Arkadaşlar şimdiden okuyup yardımcı olmaya calışan herkese teşekkur ederim. Biraz uzun olmuş olabilir, kusura bakmayın lutfen.
Ozellikle OKB veya benzeri bir durum yaşamış, yaşayan, bu konuda gercekten bilgisi veya uzmanlığı olan arkadaşlardan cevap alabilirsem cok sevinirim.

10 yaşında bir kızım var, daha onceki yorumlarımdan belki bilenler vardır, ustun zekalı tanısı var.
Kızımın kendi masası ile ilgili takındığı tavır beni rahatsız ediyor, kafamda soru işaretleri oluşmasına sebep oluyor.
Normalde cok titiz, duzenli bir cocuk değil, hatta hic duzenli değil ))
Fakat ne zaman masasında ders calışacak olsa, kitaplarını ust uste koyuyor silgi, kalemtraş gibi nesneleri yanyana diziyor ve kesinlikle onların duzeninin bozulmasını istemiyor.
Biraz evvel bir problemde yardım istedi yanına gidince altta duran kitabı almak istedim, anne sakın bozulmasınlar dedi ama derken biraz abartılı bulduğum bir tepki verdi. Daha once de ders calışırken buna benzer tepkiler vermişti. Kitapların ust uste duruşunun ve dizdiği nesnelerin şeklinin değişmesini istemiyor.
Peki dedim, yerde duran oyuncakları gosterdim, bunlar da dağınık, rahatsız olmuyor musun? hayır dedi

Arkadaşlarıyla ilişkileri iyi, surekli espriler yapan neşeli bir cocuk, bildiğim bir takıntısı yok. Kucukken 1-2 tiki olmuştu onlar da geceli cok oldu. Fakat ders calışırken ki bu durumu beni endişelendiriyor.

Diyeceksiniz ki psikoloğa gidin. Bir kere, acaba dikkat eksiliği mi var diye gittik. O zaman psikolog dikkat eksikliği olmadığını, zeka seviyesi ile ilişkili olduğunu, bazı konularda ilgisinin eksik olabileceğini oysa sevdiği konularda full konsantre olabildiğini, bunun dikkat dağınıklığı olmadığını soyledi. Ve bana, ciddi problemler ve şupheler olmadığı surece kızımı psikoloğa goturmemin doğru olmayacağını anlattı. Cunku cocuklar etkileniyorlarmış.

Bir de ailemizdeki doktor akrabalar, cocuk psikolojisi alanının cok dikkat edilmesi gereken bir alan olduğu, doktor seciminin cok dikkatli yapılması gerektiği vs vs konularında uyarmışlardı beni daha yukarıda yazdığım psikoloğa gitmeden once. O yuzden pireyi deve yapıp cocuğu olumsuz etkilemekten de korkuyorum acıkcası. Şu anda istediğim şey, kızımı biraz gozlemleyebilmek. Fakat neyi gozlemlemem gerektiğini bilmiyorum. Nelere dikkat etmeliyim? İpucu olabilecek birşey var mı? (OKB gibi durumların cocuklarda ortaya cıkma yaş ortalaması 9-12 yaşmış.) Yoksa hic umursamamalı mıyım? Bu yazdığım cok basit bir şey mi?

Not: Sizlere hemen cevap yazamayabilirim, fakat her yorumu okuyacağımdan ve fırsat buldukca cevaplayacağımdan emin olabilirsiniz.