Duzenli kahve tuketiminin bağırsak kanseri ihtimalini azalttığı tespit edildi.

Makalede, Guney Kaliforniya Universitesi araştırmacılarından Stephanie L. Schmit ile ekibinin, 5 bin 145 kanser hastası ile 4 bin 97 kişilik kontrol grubunun gıda tuketimini karşılaştırarak yaptığı calışmanın bulgularına yer verildi.

İsrail'in kuzeyinde gercekleştirilen araştırmada kahvenin kafein miktarının, hazırlanma şeklinin, kanserin geliştiği bolgenin ve tuketicinin etnik kokeninin dikkate alındığı bildirildi.

Mercek altına alınan kanser hastaları ve kontrol grubu uyelerinin yuzde 61,3 ’nun Aşkenaz Yahudisi, yuzde 21,4 ’unun Sefarad Yahudisi, yuzde 13,5 ’inin de Arap olduğu belirtilen makalede, kahve tuketiminin genel olarak kanser riskini yuzde 26 azalttığı kaydedildi.

Makalede, tuketilen kahve miktarının ozellikle Aşkenaz ve Sefarad Yahudilerinin kolon ve rektum kanseri geliştirme oranlarını azalttığı tespitine yer verildi.

Kahvenin bazı bileşenlerinin bağırsak fizyolojisine etkileri nedeniyle kolon ve rektum kanserine karşı koruyucu ozelliğe sahip olduğu daha once de ileri surulmuştu. Bu bileşenlerin bağırsakta antioksidan etki yaptığı ve bağırsak fonksiyonlarına yardım ettiği duşunuluyor.

Kaynak:sabah