Hem cocukların hem de buyuklerin severek yediği tatlılar arasında yer alan dondurmayı yemek icin sebep cok. Sut icmeyi sevmeyen cocuklara sut yerine verildiğinde, gunluk ihtiyaclarının karşılanmasına yardımcı oluyor.




Ozellikle cocuk beslenmesinde buyume ve gelişme cağında protein, kalsiyum ve fosforun kemik ve kas gelişimi acısından gerekli olduğunu soyleyen diyetisyen Gizem Şeber, “Sut icmeyi sevmeyen cocuklarda sut yerine verilmesi gunluk ihtiyacların karşılanmasına yardımcı olur. Duşuk kalorili olduğu icin diyet yapanlar da haftada 1-2 defa 1 top sade veya meyveli dondurma tuketebilir. Piyasada bulunan tatlandırıcı ile hazırlanmış şeker icermeyen dondurmalar da, gunde 1-2 top ara oğun yerine tercih edilebilir” diyor. İşte dondurmanın faydaları:




Sutten yapıldığı icin kaliteli protein kaynağıdır.
A vitamini acısından zengindir. Az miktarda D vitamini icerir.




Vucut direncini artıran Riboflavin vitamini acısından zengindir. Kalsiyum, fosfor, magnezyum ve potasyum minerallerini icerir. Kaslara yararlıdır.

Bircok tatlıya nazaran kalori iceriği daha duşuktur.




Gebelik donemindeki bulantılara caredir dondurma. Kusma ile yoğun sıvı ve mineral kaybı olduğu gebelik doneminde, mineral acığının yerine konulmasına da yardımcı oluyor.
Tabi dondurmanın verdiği mutluluk da diğer bir neden. Ancak dondurmanın sağlığa faydalarını maksimum seviyede, zararlarını ise minimum duzeyde tutabilmek icin ozellikle cikolatalı kulahlar, soslar ve kağıt helva tercih edilmemesi, sade ya da meyveli turlerinin tercih edilmesi gerekiyor.