Araştırmaya gore, başta lahana ve brokolinin iceriğinde bulunan ‘nicotinamide mononucleotide ’ (NMN) adlı bileşik yaşlanmanın etkisini buyuk olcude azaltıyor.
ABD ’deki Washington Universitesi ’nin gercekleştirdiği bir araştırma, duzenli olarak lahana, brokoli ve avokado tuketmenin yaşlanmaya karşı etkili olduğunu ortaya koydu.
Araştırmaya gore, başta lahana ve brokolinin iceriğinde bulunan ‘nicotinamide mononucleotide ’ (NMN) adlı bileşik yaşlanmanın etkisini buyuk olcude azaltıyor.
Fareler uzerinde bircok test gercekleştirdiklerini soyleyen araştırma ekibinin başındaki Profesor Shin-ichiro Imai, “Yaşlı farelere NMN bileşiğini verdik ve sonucları gercekten şaşırtıcıydı.
Bu bileşiğe maruz kalan farelerin metabolizmalarının gencleştiğini gorduk.
Fiziksel aktiviteleri de daha kolay yapar hale geldiler. Gercekten gencleşmiş gibiydiler” ifadelerini kullandı.
Aynı etkinin insanlar uzerinde de olabileceğinin altını cizen uzmanlar, bol bol yeşil yapraklı sebze, brokoli ve lahana tuketilmesi gerektiğini ifade ediyor.
Nar kabuğunda bulunan ellagik asit antioksidan, anti-mutajen ve anti-kanser ozelliklere sahiptir.
Calışmalar meme, yemek borusu, cilt, bağırsak, prostat ve pankreas kanserlerinde anti-kanser ozelliğini gostermiştir.
Ellagik asit kansere neden olan molekullere bağlanarak onları cok onemli bir oranda etkisizleştirir.
Peki, nar kabuklarını nasıl değerlendirmelisiniz?
Golgede veya 40-50 dereceyi gecmeyecek ortamlarda kurutarak, ufaladığınız nar kabuklarını serin bir yerde saklayın.
Daha sonra 100 gram kaynamış suya, 2 gram nar kabuğu atarak, yaklaşık 10 dakika kaynatıp suyunu hemen her gun cay olarak tuketin.
Boylece başta kanser, kalp ve şeker hastalıkları olmak uzere pek cok hastalıktan kendinizi korumuş olacaksınız.
Genelde tum meyvelerde olduğu gibi narın da en değerli yeri kabuğudur.
İlac niyetine icilen nar suyundan arta kalan kabukları da asla atmayın.
Kaynak: haberturk
Gencliğin sırrı
Sağlık0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gencliğin sırrı