Kızlar Herkese Merhaba,
Benim başımda bir fissur (catlak) derdi var canımdan bezdiriyor. 9 sene once ameliyat olmuştum cok iyi gecti duzeldi. Gecen yıl yani ameliyattan tam 8 sene sonra nuksetti, aylarca doktorlar ilaclar derken eh biraz toparladı demiştim bu ara yine başladı. Tum hayatımı olumsuz etkiliyor, cinsel hayatımı bile etkiliyor ya, fissur ilerlediği donemde ilişkide inanılmaz canım yanıyor, kadın doğumcuları gezdim hic birşeye rastlamadılar en sonunda psikiyatriste gittik, o dedi ki fissurdeki kaslar vajinadaki kaslara cok yakın, birbirini etkileyebilir, alakası olabilir dedi. gercekten de uğraştım fissur biraz iyileşti cok şukur diğeri de duzeldi bebek calışmasına başladık 7 aydır gebelikten malesef ses cıkmadığı gibi fissur hortladı, moralim bozuk. gebelik icin yine başa donup onunla mı savaşmam gerekecek hic bilmiyorum. Fissur konusunda yardıma ihtiyacım var. bu derdi neyle iyileştiririm? anestol ve benzeri kremler kısa surelik rahatlama sağlıyor sonra aynı acıya devam. Sıcak su oturmaları cok eziyetli ve inanılmaz yavaş ilerleme sağlıyor. Zeytinyağı surenleri duydum ama eşim bakteriyel hastalıklara yol acabilir diyor denemeye cekiniyorum. Yıllardır kuru kayısı, incir gibi yardımcı gıdalar zaten vazgecilmezim, kabız kalmamaya inanılmaz dikkat ediyorum, dufalac hep yakınlarımda durur onem olarak. Ama yine de sık sık fissur tekrarlıyor işte.. Var mı bu illetten kurtulan?