Vitamin ve mineral zengini karnabahar, tam bir şifa deposu..
Uzmanlar karnabaharın faydalarını şoyle sıralıyor:

Guclu bir antioksidandır..Besleyici olan bu sebze vucuda guc verir.

İceriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde yorgunluğa karşı birebirdir..Sinir sistemine iyi gelir ve sinirleri kuvvetlendirir..

Enfeksiyonlara karşı antibakteriyel ozellik taşır. İdrar yolları iltihaplarına karşı etkilidir..

İcerdiği thiamin, Alzheimer hastalığına karşı koruyucu ozelliği olan bir maddedir.

Thiaminin, aynı zamanda, migrene karşı da olumlu ozelliği vardır.

Ağrı keser..Yapraklarında bol miktarda bulunan alfa-tokoferol (E-vitamini), caffeic asit, kaempferol, phytic asit ve rutin) adlı 5 etkin madde, kanseri onleyici bir gorev gorur. Bu nedenle yaprakları da yenilmeli..