Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Kolivar, gunubirlik tuketim icin uretilen ekmekte GDO'lu katkı maddesi bulunmadığını belirterek "Raf omru uzun, ambalajlı ekmeklere dikkat edilmeli. Onlarda katkı maddesi var" dedi.
Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar, Adana'da bir firma tarafından uretilen ekmekte genetiği değiştirilmiş organizma (GDO) kullanıldığı iddiasına ilişkin acıklama yaptı.,
İstanbul'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekiplerinin ciddi denetimleri bulunduğunu, GDO'lu katkı maddesi kullanılma ihtimalinin cok az olduğunu soyledi.
KATKI MADDESİ EK MASRAF
Kolivar, gunubirlik tuketim icin uretilen ekmekte sadece un, su, maya ve tuz kullanıldığını belirterek "Bu ekmekte hicbir katkı maddesi olmaz. Zaten katkı maddesi fırıncıya ek masraf getiriyor" dedi.
İstanbul'daki fırıncıların gunde ortama 2 bin 500 ekmek urettiğini bildiren Kolivar, bunların yuzde 30'unu fırıncıların sattığını, kalan yuzde 70'lik kısmının ise bakkal, market, restoran ve lokanta gibi yerlere verildiğini soyledi.
'14 BİN 600 LİRA PARA CEZASI VAR'
Kolivar, GDO'lu katkı maddesi kullanılması halinde para cezasının 14 bin 600 lira olduğunu belirterek denetimin ciddi şekilde yapıldığını, bu yuzden GDO'lu katkı maddesinin rahat bir şekilde kullanılamayacağını savundu.
RAF OMRU UZUN EKMEKLERE DİKKAT!
İstanbul genelinde faaliyet gosteren fırın sayısının 3 bin 500'e ulaştığını bildiren Cihan Kolivar, bunların yaklaşık ucte birinin yani bin 100'unun ruhsatsız olduğunu, buralardan ekmek alırken daha dikkatli olunması gerektiğini soyledi.
Cihan Kolivar, İstanbul'da rutubetin etkisiyle ekmeklerin hızlı bir şekilde bayatladığını ifade ederek "Raf omru uzun, ambalajlı ekmeklere dikkat edilmeli. Bu ekmeklerde katkı maddesi kullanılıyor" dedi.
Onemli uyarı: Raf omru uzun ekmeklerde katkı maddesi var
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Onemli uyarı: Raf omru uzun ekmeklerde katkı maddesi var