Corek otu yağı faydaları, gunumuzde alternatif tıp meraklıları tarafından ilgiyle araştırılıyor. Kalp sağlığını koruması, kanseri onlemedeki gucu, cinsel guce etkisi, damar tıkanıklığına ve sinuzite iyi gelmesi gibi bircok faydası bulunan corek otu yağı, faydaları ile alternatif tıp tutkunlarının iştahını kabartıyor. İlac kullanmayı sevmeyen bireyleri mutlu edecek bircok etkisinin olduğu bilinen corek otu yağı, faydaları kadar zararları konusunda da merak ediliyor.

Corek otu yağı faydaları ile alternatif tıpa ilgi duyanların yuzunu gulduruyor. Bircok hastalığa derman olan Corek otu yağının faydaları saymakla bitmiyor. Zayıflatıcı etkisinden mide bulantısına, diş ağrısını gecirmesinden kolesterolu duşurucu etkisine faydası bulunan Corek otu yağı, faydaları olduğu kadar zararlarını da barındırmaktadır. İşte vatandaşların merakla araştırdığı, fitoterapi uzmanlarının ove ove bitiremediği corek otu yağının dillere destan faydaları

COREK OTU YAĞININ FAYDALARI

*Mide bulantısı ve mide ağrıları icin bire birdir.
*Kalbi korur.
*Kansere karşı koruma sağlar.
*Sinuzite iyi gelir.
*Sacların yapısını korur ve sacların kolay, sağlıklı uzamasına yardım eder.
*Sac dokulmesini onler, sacların erken beyazlamasını engeller.
*Sinir, stres depresyon ve gerginlikten uzaklaştırır.
*Diyabet diğer bir adıyla şeker hastalığı icin de faydalıdır.
*Kan damarı duvarlarının esnekliğini arttırmaya yardımcı olur.
*Kronik yorgunluğa iyi gelir.
*Safra kesesi taş oluşumu ve bobrek taş oluşumuna karşı etkilidir.
*Dolaşım sistemine yarar sağlar.
*Cinsel gucu arttırıcı etkisi vardır.
*Ateş duşurmeye yardım eder.
*Amfizem rahatsızlığına karşı kullanılabilir.
*Kan basıncını ve yuksek tansiyon yani hipertansiyonu duşurur.
*Kolesterolu duşurucu etkisi de vardır. Kolesterolu dengeler.
*Vucudun bağışıklık sistemini guclendirir ve hastalıklara karşı direnc sağlar.
*Diş ağrılarını gecirmeye yardım eder.
*Gebelikten sonra emzirme donemini arttırır, doğum yağmış annelerde sut artışı sağlar.
*Eklem ağrıları, artrit ve romatizmaya iyi gelir.
*Uykusuzluk cekiyorsanız şifayı corek otu yağında bulabilirsiniz.
*Kas ağrıları icin bir cay bardağı corek otu yağı ile masaj yapabilirsiniz.
*A, B, ve C vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, potasyum, magnezyum ve cinko gibi değerli bileşenleri icerir.
*Yaraları iyileştirici ozelliği vardır.
*Baş ağrısına iyi gelerek baş ağrısını gecirir.
*Bağırsak kurtlarını duşurucu etki yapar. Bağırsak parazitlerini gecirir.
*Sindirim sistemini rahatlatır. Gaz giderici ozelliği vardır.
*Kabızlığı gidermeye yardım eder.
*Dizanteriye karşı fayda sağlar.
*Hemoroid yani basur icin de iyileştirici ozelliği vardır.
*Burun tıkanıklığını giderir.
*Astım yada alerjik reaksiyonları olan kişilere de fayda sağlar.
*Bronşit ve oksuruğe iyi gelir. Ozellikle kış hastalıkları olan nezle, grip icin etkilidir.

NASIL TUKETİLMELİDİR?
Yeni başlayanlar, 2 hafta boyunca gunluk 3 kez bir cay kaşığı; sonrasında gunde 1 veya 2 kez 1 cay kaşığı olarak oneriliyor. Ayrıca kapsul formunda da alınabilir. 2 kapsul, bir cay kaşığı miktarına eşittir.

Soğuk pres şeklinde uretilen, koruyucu ve katkı maddesi olmayan ve karışım yağ icermeyen corek otu yağı tercih edilmelidir. Acıldıktan sonra buzdolabında saklayın. Bazı corek otu yağları cicek yağıyla karıştırılıp satılmaktadır. Sağlık acısından bu tur urunlerin yararı yoktur. Kalitesinden emin olunmayan urunler kullanılmamalıdır.

ZARARLARI NELERDİR?

Corek otu, ağız yoluyla az miktarlarda alındığında genellikle coğu insan icin guvenlidir ve zarar verici değildir. Yani, yiyeceklerin ve ekmek gibi hamur işlerinin icerisinde baharat şeklinde kullanılan corek otunun bir zararı yoktur. Corek otu ozu ve yağı ise kısa vadeli tıbbi kullanımlarda guvenlidir. Ancak, uzun sure kullanıldıklarında guvenli olup olmadıkları hakkında hala yeterli bilgi yoktur. Ote yandan corek otu, alerjik kaşıntılara neden olabilmektedir.

ALINTIDIR..