Arakadaşlar merhaba,
Kafamı cok kurcalayan bir konu var. Bilgisi olanlardan yardım istiyorum.
6 aydır bel ve sırt ağrısı yaşıyorum. Ozel hastanede 2 doktora gittim. İlki MR cektirdi sonra da bel fıtığı değilsin benim branşımla ilgili değil dedi yolladı. 2'si ağrı kesici ve egzersiz verdi. Ama hastalığın şu demedi. Egzersizleri duzenli olmasa da ara ara yaptığımda ağrım azaldı. Sonra hamile olduğumu oğrendim. Kadın hastalıkları doktorum bu hareketleri yapamazsın doktorun başka hareketler versin dedi. ama ben doktordan randevu alamadan duşuk yaptım maalesef. Duşuk sureci sonrasında da 1-2 hafta egzersizleri yapamadım. Kadın doktorum duşuk sonrası bebek istiyorsanız korunmanıza gerek yok dedi. Boş gebelikti cunku. Biz de korunmadık. 12 aralıkta duşuk sebebiyle kurtaj oldum. 31 gun oldu yani. Son 2 haftadır sırt ağrılarım dayanılmaz oldu. Gunduz hic ağrım yok. Ama geceleri uyuyamıyorum. Oyle ki sabahları tek başıma yataktan kalkamıyorum 2 gundur. Bunun uzerine devlet hastanesinde bir doktora gittim cok ilgilendi. Kan testleri yaptırdım. Hla b27 pozitif. D vitaminim duşuk. onun dışında tum testlerim normal. kanda iltihap yok. CRP, RF değerlerim normal. Bir de 2 şubata mr randevusu aldım ama doktorun hamile olursan MR cektirme dedi. Kan sonuclarımı da MR sonuclarımla birlikte gostereceğim doktora.
Kafam cok karışık. 10 gun icinde regl olursam sorun yok. hemen korunmaya başlayacağım ve mr'dan sonra cocuk calışmalarına başlayacağım. ama hamileysem bu kan sonucları ile hasta olup olmadığım anlaşılır mı?MR cektirmeden tedavi uygulanır mı?
Bir de şu merak ediyorum. AS hastalığı kanda iltihap olarak mutlaka cıkar mı? yani ben kanda iltihap yok AS değilim diyebilir miyim?
Bu arada ya hamileysem diye kafama gore egzersizleri yapamıyorum. Egzersiz yapınca ağrım azalıyor.
Cevap verenlere şimdiden teşekkur ederim.
Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar Ankilozan Spondilit tanısı
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar Ankilozan Spondilit tanısı