merhaba arkadaşlar tek derdim Sağlık olsun... l( utfen konum taşimasin.. mune abla burda cok geliyor.rica ediyorum )
29 yaşinda kamuda memur evli bir kız cocuk annesi sadece kulaklari az duyan ( işitme cihazi kullanan bir kadinim...kulaklar onemli degil... onemli olan GOZ....
ayni zamanda Retinis Pigmentoza denen goz rahatsizliğim var.
elimden geldiği surece dikkat etmeye calışıyorum. merdivene inerken kenarda tutunarak yuruyorum.
insanlara surekli carpıyorum. bebegim yurumeye başladi o konuda dikkat ediyorum durup once kızımı ariyorum. carpmayayim diye kac defa carptım duştu ... ağladi bide... itmişim gibi oluyor
yururken eşimin koluna giriyorum ole yuruyorum.. gece hic gormuyorum..
gozluk kullanmiyorum Retinis Pigmentoza denen gozumu mahvediyor guzel gorurken azaliyor cabucak ilerledi bu hastalığımı oğrendiğimde 23 umdeydim. bulanik goruyorum şikayetiyle gittim doktora. orda oğrendim. doğuştan olduğu oğrendim..
bu hastalık benim ozguvenim pasif biri etti... kaynanam gorumcem bu durumu biliyo otur yapma diyo... kimse iş yaptırmıyor bişey kırıcam diye annemde dahil...
evim de yapıyorum dikkat ederek....
keşke Retinis Pigmentoza tedavisi olsaydi... biliyorum bunu yaşayan kac kişi var.. keşke hic olmasaydi diyorum. cok zorlaniyorum. ne yapmam lazim benim gibi Retinis Pigmentoza rahatziliği olanlar nabiyosunuz...
mutlu musunuz... nasıl dikkat ediyorsunuz?
lutfen beni aydinlatiniz..
teşekkurler ve sevgiler.