Haşlanmış yumurtanın faydaları, zengin bir protein kaynağı olan yumurtanın icinde folik asit, demir, cinko ve fosfor bulunur. Yumurta vucudun temel ihtiyacı olan aminoasitleri de icerisinde barındırır. Ayrıca A, D, B1, B2, B6, B12, E ve K vitaminlerini icerir. Tek bir yumurtanın icerisinde beş altı gram ham protein bulunmaktadır. Protein bakımından zengin olan besinler arasında en uygun fiyatlı olanıdır. Hazır yiyeceklere nazaran cok daha uzun sure tokluk sağlar. Uzmanlar ozellikle buyume ve gelişme donemindeki cocukların protein ihtiyaclarının karşılanmasında haşlanmış yumurtanın tuketilmesini tavsiye etmektedir.


Haşlanmış yumurta protein kaynağıdır. Kas yapımını sağlar ve yağ yakımında etkilidir. Spor yapan kişilerin kahvaltılarında kesinlikle bulunmalıdır.
Goz sağlığında oldukca faydalıdır. Duzenli olarak haşlanmış yumurta tuketilirse katarakt riskini onler.
Yumurta fazlaca kukurt icerir. D vitamini coktur. Bu sebeple sacların ve tırnakların sağlıklı uzamasını sağlar.
Haşlanmış yumurta antioksidan icerir. Bu da cildin yenilenmesini, parlak gorunmesini sağlar. Cildi gencleştirir.
Hamile kişiler tuketirse bebeğin beyin gelişimi desteklenmiş olur. Buyume cağındaki cocukların tuketmesi durumunda ise bolca vitamin ve mineral alınmış olur. Cocuklar icin cok faydalıdır.
Yumurta kolin icerir. Bu da beyin gelişimini sağlar. Beyin ve sinir sistemi sağlığını destekler. Beyin hucre zarını korur.
Yumurtanın beyazında kolesterolu yukselten maddeler bulunmadığı yapılan araştırmalar sonucunda belirtilmiştir. Fazla proteine ihtiyacı olanlar ya da aktif spor yapanlar gunde birden fazla yumurta tuketebilir. Bunların bir tanesini sarısıyla beraber diğerlerinin ise beyazını yemeleri tavsiye edilmektedir.
Haşlanmış Yumurta Suyu Yararları

Yumurtanın haşlanma suyu soğutulup ciceklere dokulurse cicekleri besler.
Haşlanmış yumurta suyu ile saclar yıkanırsa saclar canlılığına kavuşur ve sağlıklı gorunur.
Kirecli kaba yumurta kabuğu atıp icine su koyup haşlanırsa kirec sokulmuş olur.
Haşlanmış yumurta suyu icilmemelidir.

Haşlanmış Yumurta Zararları Nelerdir?
Fazla kaynatılırsa besin değeri azalır. Beyaz kısmında hafif morluk olan yumurtalar fazla pişmiştir ve bunlar tuketilmemelidir.
Yumurta ciğ tuketilmemelidir. Uretildiği yerden hastalık taşıma ihtimali olduğu icin sağlıksızdır.
Cok fazla tuketilirse kolestrolu yukseltir.
6 aydan daha kucuk bebeklere verilmemelidir.