Ellerimdeki egzama ile savaşırken cok fazla forum, yazı, makale okudum ve iyileşince yazmaya karar verdim. İlac ot cop, diyet her şeyi denedim gecmedi. Aşağıda yazdığım yontemi denedim iyileşti, 8 aydır tekrar etmedi o nedenle yazıyorum.
Gece yatmadan once ellerinizin egzamalı yerlerine doktorunuzun her egzamalıya verdiği yoğun kortizonlu kremi surun ve strec film ile sarın tamamen. Tam 5 gun her gece bunu yapın. Sonrasında sadece deterjan değil tum sıvı temizleyicilerden uzak durmalısınız. Ellerinizi yıkamak icin ardıc katranı sabunu edinin, calışıyorsanız iş yerine de goturmek zorundasınız. Saclarınızı veya cocuklarınızın saclarınızı eldiven kullanarak yıkayın. Banyoda vucudunuzu temizlerken sakın jel kullanmayın ardıc katranı sabunu kullanın kokusuna dayanamıyorsanız zeytinyağlı doğal kalıp sabun kullanın. Tek kullanımlık eldivenler yerine hassas ciltlere uygun bulaşık eldiveni kullanın acil durumlarda. Mutfakta sık sık ellerinizi yıkamayın (ben cok sık el yıkayan biriydim sanırım o yuzden başıma geldi). Domates, yoğurt gibi asitli gıdalara kesinlikle temas etmeyin. Ozellikle camaşır suyu ve krem deterjanlar tekrar ettirir. Musluktan akan sular bile klor olduğu icin zaten kurutuyor. Yazın girdiğim havuzlar da tekrar ettiriyor bu yuzden denize gittim sadece. Bir de nemlendirme işini atlamayın. Benim en cok memnun kaldığım neutrogenanın pompalı el kremi.
İnşallah işe yarar hepimiz kurtuluruz bu illetten.