Bu gastroenteroloji topiğinde sorularıma pek cevap alamadım.İnsanlara cevaplar yazdım onlardan da pek geri donuş alamadım.Sadece 2-3 kişi sağolsun bana yardımcı oldular.Allah c.c. onlardan razı olsun.Kendim araştırmalar yaptım.Ve Allah c.c. rızası icin birilerine faydası dokunur diye yazıyorum şimdi.

Reflu de ameliyat seceneğinden evvel bazı endoskopik tedavi yontemleri var.Ozellikle İngilizcesi iyi olan arkadaşlar bana ozelden yazarsa daha da iyi bir şekilde birlikte araştırabiliriz.Bu yontemlerin artılarının ne kadar olduğunu vs. Epey bilgi edindim ama ozellikle ingilizcesi benden iyi olanlarla yol alırsak ingilizce bi kac mail atarak daha fazla bilgi elde ederiz.

1-Stretta tc de var
2-Muse tc de var
3-Ozofix Tif 1 tc de var
4-Ozofix Tif 2.0 bundan henuz emin değilim arastırıyorum ama sanırım yok
5-Ndo Plicator tc de var

bir de ameliyattan daha basit bi uygulama ama gene ameliyat: endostim var. bu da tc de sanırım yok arastırıyorum

soylediğim gibi refluden bıktım ilac icmekten bıktım ama ameliyat olmak istemiyorum diyen arkadaslar varsa ozellikle ingilizcesi iyi olanlar yada reflu hastası olup akrabası arkadası iyi derecede ingilizce bilenlerle en azından tc de uygulananlardan hangileri en iyi yontemler en basarılı yontemler arastıralım.hepimize gecmiş olsun inşallah.