Malzemeler :
3 su b. un
1corba k. kurumaya
1 su b. sut
yarım su b.su
4 yumurta
1 cay b. tozşeker
1 p. vanilya
1fiske tuz
150 gr. margarin





Şerbeti icin:
3 su b. toz şeker
3,5 su b. su
1 dilim limon




Uzeri icin:
250 gr. cilek
1 poşet şanti
1 cay b.sut
şam fıstığı




Hazırlanışı :
3 su b. un karıştırma kabına alınır, ortası havuz şeklinde acılır. Tuz ve toz şeker unun kenar kısmına serpilir. Havuza kuru maya, sut, su, vanilya ve margarin konularak hamur yoğurulur. Hamur iyice karışınca 15 dk. mayalandırılır. Mayalandıktan sonra yumurtalar tek tek iyice yedirilerek eklenir. Daha sonra margarinle yağlanmış kalıplara paylaştırılarak tekrar bir sure daha mayalandılır ve sonrasında fırında pişirilir.Fırından cıkan şambabalar iyice soğuduktan sonra şerbetin icine atılıp 3 ,4 dakika kısık ateşte kaynatılır.Boylece tatlımız şerbeti emer. Şerbetten alınan tatlılar soğuduktan sonra ister kremşanti ile istenirse da kaymakla suslenir.Cilek dilimleri,taze nane yaprakları ve yeşil fıstık tatlımızın uzerinde nefis bir goruntu oluşmasını sağlar.