Mide sorunlarım ve bulduğum cozumleri paylaşacağım.
Bir yıl once boğazıma bir lokma takılma hissi ile endoskopi oldum h.pylori cıktı ve 3 lu antibiyotik aldım. O his gecti bir yıl sonra şiddetli bir goğus yanması ve sırt ağrısı ile doktora gittim, sırayla her turlu bolume uğradım kardiyoloji, akciğer filmi, kan testleri vs hepsi temiz cıktı. Yeniden endoskopi oldum h.pylori negatif ama gastrit vardı, ama kan testinde h.pylori pozitif cıktı. Midemde surekli bir noktada ağrı, bağısakta gaz, boğazda yanma, verilen ilaclar (gaviscon,nexium,simplflat) işe yaramadı, antepsin denilen şurup ve transkobuskas biraz rahatlattı. Ama ilaclar bitti sonucta ve yrniden başladı.

İbrahim saracoğlunun 21 gunluk brokoli kurunu yaptım, kuru yaparken her akşam yatmadan aynısafa cayını ictim. Bu surecte acı kızartma, ceviz, narenciye ve baharatı kestim. Şikayetlerim cok azaldı. Gun icerisinde gelen hafif ağrı hisettiğimde hemen ac karnına papatya,nane ve ıhlamurdan oluşan karışım cayını yapıp ictim. Şimdi gercekten iyiyim cok şukur. Stresinizi de kontrol ederseniz inşallah dediklerim fayda verir. Beslenme alışkanlıklarıma kefiri ekledim. Duzenli olarak kefir tuketiyorum kendim mayalıyorum, gaz problemime ve bakteri uremesine cok fayda veriyor.