yufkaya sarılmış kadayıf tatlısı yufkaya sarılı kadayıf tatlısı
(8-10 Kişilik) Malzemesi:
¢ 1 tane taze yufka
¢ 200 gr taze tel kadayıf
¢ 250 gr margarin
¢ 200 gr dovulmuş ceviz
¢ 4 su bardağı toz şeker
¢ 4 su bardağı su
¢ 1 corba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Yufkayı masaya yayın, bir el basımı genişliğinde 5 parcaya enine kesin. Taze tel kadayıfı iyice didin ve dovulmuş cevizle karıştırın. Goz kararı beş parcaya ayırın. Kestiğiniz yufkaların icine rulo sarılacak bicimde sıkıca yerleştirin ve uce katlayarak rulo yapın. Elinizde bir yufka eninde uzun bir rulo olacaktır. Bu ruloyu 7-8 cm. uzunluğunda parcalara kesin. Fırın tepsisine yerleştirin. Elinizdeki yufkaların hepsini aynı şekilde cevizli tel kadayıfı koyarak sarın, kesin ve tepsiye yerleştirin.
Margarini bir tavada iyice kaynatın. Bu esnada fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp calıştırın. Fokur fokur kaynayan yağı hazırladığınız tatlıların uzerine kaşık kaşık dokun ve fırına koyun. Yufkalar nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
Tatlıları fırına koyduğunuzda şurubu da kaynamaya koyun. (4 bardak su, 4 bardak şekerle) Once harlı ateşte sonra kısık ateşte tatlılarınız fırından cıkıncaya kadar şurubu kaynatın. Tatlılara sıcak sıcak dokun.
Afiyet olsun.
Yufkalı Kadayıf
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●39 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Yufkalı Kadayıf