Malzemesi: (4 kişilik)
1 bardak sut
8 yumurtanın akı
4 corba kaşığı toz şeker
100 gr. cikolata rendesi
4 corba kaşığı tereyağ
2 corba kaşığı pudra şekeri
6 corba kaşığı un
1/2 bardak krema
8 yumurtanın sarısı

Hazırlanışı:
Once fırınınızı orta hararette ısıtın. Kucuk bir tencerede, sutu orta ateşte kaynatın. Sut bir taşım kaynayınca, tencereyi ateşten alın. Bir başka kucuk tencerede, 3 corba kaşığı tereyağı orta ateşte eritin. Yağ erir erimez, unu ilave edin. Yumurta teliyle surekli karıştırarCİKOLATALI SUFLE

Malzemesi: (4 kişilik)
1 bardak sut
8 yumurtanın akı
4 corba kaşığı toz şeker
100 gr. cikolata rendesi
4 corba kaşığı tereyağ
2 corba kaşığı pudra şekeri
6 corba kaşığı un
1/2 bardak krema
8 yumurtanın sarısı

Hazırlanışı:
Once fırınınızı orta hararette ısıtın. Kucuk bir tencerede, sutu orta ateşte kaynatın. Sut bir taşım kaynayınca, tencereyi ateşten alın. Bir başka kucuk tencerede, 3 corba kaşığı tereyağı orta ateşte eritin. Yağ erir erimez, unu ilave edin. Yumurta teliyle surekli karıştırarak, 2-3 dakika, karışımdaki ciğ un tadı kayboluncaya kadar pişirin. Karıştırmaya devam ederek, kaynar haldeki sutu hazırladığınız bu meyaneye yedirin. Tencereyi ateşten alıp, karışımı bir kenarda ılınmaya bırakın. Yumurta sarılarını bir catalla birkac dakika cırpın. Yumurta aklarını da cam, porselen veya paslanmaz celik bir kapta, bir yumurta teliyle, kopuk kopuk oluncaya kadar cırpın. Cikolata rendesi, once yumurta sarılarını, sonra da aklarını ılık haldeki karışıma yedirin. Yuvarlak bir Borcam'ın icini, kalan 1 corba kaşığı tereyağ ile yağlayın. Malzemenin tumunu icine doldurun. Uzerini, bir kaşığın tersiyle duzeltin. Fırın hararetini yukseltin. Kabı firma surun. 15-20 dakika pişirin. Suflenin icine batıracağınız bir şiş temiz olarak cıkınca, sufle pişmiş demektir. Cikolatalı sufleyi fırından alıp, uzerine pudra şekerini serpin. Kreması ile birlikte, hic bekletmeden, servis edin.
ak, 2-3 dakika, karışımdaki ciğ un tadı kayboluncaya kadar pişirin. Karıştırmaya devam ederek, kaynar haldeki sutu hazırladığınız bu meyaneye yedirin. Tencereyi ateşten alıp, karışımı bir kenarda ılınmaya bırakın. Yumurta sarılarını bir catalla birkac dakika cırpın. Yumurta aklarını da cam, porselen veya paslanmaz celik bir kapta, bir yumurta teliyle, kopuk kopuk oluncaya kadar cırpın. Cikolata rendesi, once yumurta sarılarını, sonra da aklarını ılık haldeki karışıma yedirin. Yuvarlak bir Borcam'ın icini, kalan 1 corba kaşığı tereyağ ile yağlayın. Malzemenin tumunu icine doldurun. Uzerini, bir kaşığın tersiyle duzeltin. Fırın hararetini yukseltin. Kabı firma surun. 15-20 dakika pişirin. Suflenin icine batıracağınız bir şiş temiz olarak cıkınca, sufle pişmiş demektir. Cikolatalı sufleyi fırından alıp, uzerine pudra şekerini serpin. Kreması ile birlikte, hic bekletmeden, servis edin.