Yaşım 28 2017 de bir anda yuzum de minik minik sivilcemsi şeylerle doldu. Cayyolunda cidiye doktoruna gittim sağolsun 2 metre ileriden ergenlik sivilcesi teşhisi koydu ve imeks yazıp gonderdi,ama yuzum o kadar iğrenc oldu ki anlatamam tum fotoğrafları paylaşacağım. O ara dovme sildiriyordum Kızılay ’da Fatma yıldıza gidince yuzumu gosterdim oda bunların sivilce olmadığını ya alerji yada demodeks olabileceğini ama test yaptırmam gerektiğini soyledi. Başkent hastanesine gittim ve doktora dermatolog Fatma Yıldız test yaptırmam gerektiğini demodeks ten suphelendiğini soyledim ve test yapıldı yuzume uhu surdu cam yapıştırıp iyice bastırdı (bu arada test yaptırmaya giderken akşamdan yuzunuzu yıkamayın sakın 2 kere git gel yaptım ) camı kaldırdı ve mikroskop ta incelemeye başladı evet yuzumde demodex vardı hemde 15 tane birden yapıştırdığı yerden bana gosterdi tavsiyem sizin bakmamanız onları gorunce baya bir psikolojim bozuldu. Yuzum o kadar kaşınıyordu ki anlatamam bana siprey ,guneş koruyucu ve karışım krem verdi eczaneden yaptırdım yatmadan once yuzume surup sabah yıkayıp sonra parazit spreyini sıkıyordum. Herneyse boyle yuzum iki uc kere kabardı kremlerle gecti sayılır. Yuzumde yanma batma kaşıntı alev alma evet bildiğiniz yuzum alev alıyordu ve mis gibi Gul hastalığı yani roza hastalığı kapımı caldı yuzumde kızarıklar ve kılcal damar catlamaları başladı hatta boynumda da oluştu internetten baya bir araştırma sonucunda hastalığın tedavisi olmadığını anladım kılcal damar catlamaları icin dun Kızılay ’da bulunan Ankara life polikinliğine Dr Fatma yıldıza randevu alıp gittim yuzume ucuna iğne takılı tam adı aklıma gelmedi şuan radyofrekans ile damarlarımı yaktı (kendisi yuzumde demodeks testi yaptırmam gerektiğini soyleyen doktor guvenim tam ) burun kenarlarının inatcı olduğunu nisanın 15 ne kadar yaptırabileceğimi daha sonra tekrar kışı beklemem gerektiğini soyledi. Fotoğrafları atacağım. Bu hastalıktan kurtulan var mı bastırmak icin neler yapıyorsunuz gozumde kiprik diplerimde de demodex var onlar icinde bi jel var onuda atacağım ben cay ağacı yağı aldım rosman diye bir yerden 19.90 tl ye indirimli onuda yuzume kiprik diplerime suruyorum baya yakıyor dikkatli olun azcık kulak copune değdirip surun boca etmeyin yuzunuze pamukla surun ve benim yaptığım aptallığı yapmayın guneş kremsiz dışarıya cıkmayın ayrıca piyasadaki hemen hemen guneş kremlerin dandik olduğunu araştırmam sonucunda oğrendim link bırakayım sizde okursunuz ben solante kullandım ama zerre memnun kalmadım. Hala arayış icindeyim.