Merhaba Hanımlar,
Yaklaşık iki aydır bir hastalık yumağının icinde boğuluyorum. Yıllardır yaşadığım sebepsiz aşırı kanamalarımı kontrol altına almak icin mirena (hormonlu spiral) taktırdığımda başladı her şey. Rahim ağzım olmadığı icin cok zor bir operasyon oldu ve doktorum narkoz vermemeyi tercih etti. Operasyonun ardından acıdan cıldırdım resmen, enfeksiyon oluşmaması icin antibiyotik verdi. İşte ne olduysa bununla başladı, ilk akşam başladım ilaca, yuttum ve boğazımda kaldı. Su ictim, ekmek ciğnedim olmadı olmadı. Sabaha kadar boğazımda oturdum oyle, bazen ters gider ilaclar oyle bir şeydir dedim.
Ertesi sabah yine aynı şeyi yaşadım, 30 Ağustos'tu, ozel bir hastanenin KBB bolumune gittik eşimle, yutmuşsun dedi doktor, psikolojik oyle hissediyorsun dedi, akşamına bir daha başka bir hastaneye gittim, kalan ilacı gordu doktor, bir eğitim araştırma hastanesine gidin dedi. Doktorumu aradım, Haseki'de dahiliyecidir, endoskopi yaptır oyle gel dedi. Yaptırdım, mide fıtığı, reflu, helicobakter ve gastrit cıktı ama yutma sorunu oluşturacak bir şey bulamadılar. Aynı hastanenin KBB profesoru baktı, kronik faranjittin var ama bu yutma gucluğu yapmaz dedi, noroloji baktı, beyin mr 'ı istediler birşey cıkmadı. Psikoloji baktı, bizimle ilgili değil dedi, yutup da yutamamış gibi hissetseydin bizdeydi ama ilacların orada kaldığı tespit edilmiş dedi. Yine de bir antidepresan yazdı ama ilacın oyle yan etkileri var ki odum koptu alamadım.
Bu arada mide tedavisine başlandı ve kabus buyudu, 10 gun helicobakter i.ic 1500 mg antibiyotik kullandım ve hayatımda hic hissetmediğim bir derdim oldu; Reflu, ne yesem geri geliyor, 20 gunden fazladır geceleri en fazla iki ya da uc saat uyuyorum, yutma problemim devam ediyor. Aklımı kacırıcam, başımı yastığa koyamıyorum, yatağı yukselttim, uzerine yuksek yastık yok... Doktorum sabret ilaclarını kullan dedi, geceler kabus, surekli kendimi dinliyorum, bir korku, bir panik, eşim gece calışıyor, yalnızım. En son dun elimi bir sokak kedisi ısırdı, gece feci şişti bu sabah Haseki'ye gittim, kuduz aşı bolumune, bana en yakın orası, aşı başladılar, doktorun ateş yapabillir dedi. Birden baktım internette fellik fellik aşının yan etkilerini arıyorum. Ozellikle ilacların yan etkilerinden uzerime tik geldi, ha babam prospektusleri okuyorum, internetten araştırıyorum. 2 aydır surekli hastanedeyim, tukendim yemin ederim, nasıl bir yol izleyeceğim bilemiyorum. Allah'tan iş yerim anlayışlı, izinlerime bir şey demiyorlar ama ben usandım, bir akıl verin nolur. Bu arada eşimde bıktı benden, nedir hergun bir şey oluyor dedi gecen gun....
Kendimi dinliyorum durmadan
Sağlık0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Kendimi dinliyorum durmadan