Merhaba, uzmanlar tatlı yerine meyvayı oneriyorlar fakat bazen meyva yetersiz kalıyor. İnsan yine de isteğine dur diyemiyor. Ben bu tarifi denedim cok nefis oluyor. Yalnız tarifteki tat az geldi birkac tane gunkurusu(siyah kayısı) da kattım. İstediğiniz tadı bulana kadar kayısı veya hurma katabilirsiniz. Kavanozla dolaba koydum. Gunde 1 tatlı kaşığının bir zararı olmaz. Bu tarifte un, yağ, şeker olmadığından kalorisi daha az.a.s

Malzeme: 14 adet yumuşak kuru hurma, 1,5 su bardağı ceviz, yarım cay bardağı kakao, vanilya, yarım cay bard. az yağlı sut.
Yapılışı: Hurmanın cekirdeklerini cıkarıp blenderdan gecirin. 1 bardak cevizi de ekleyin. Cekmeye devam edin. Kakao ve vanilyayı katıp hamur kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. karışım kuru olursa yarım cay b. sutu de katın. En son yarım bardak cevizi de iri doğrayıp icine katın. Cam kabın icinde presleyin.suprizzzzz
Saklama suresi: buzdolabında 1 ay.

Kullanılışı: İstediğiniz zaman (oğun arası ya da oğunle birlikte) gunde kucuk parcalar halinde tuketilebilir.

Etki Mekanizması: Kansızlığı onler, kalbi korur, tatlı ihtiyacını azaltır, LDL- kotu kolesterolu duşurur.