kızlar sitede aradım ama daha once acılmış boyle bir konu bulamadım.gecenlerde internette gezinirken okuduğum Armağan Cağlayan'a ait bir diyet listesi gozume carptı ve sizlerle paylaşmak istedim.koşe yazısını aynen alıntıladım.

Armağan CAĞLAYAN
Anneannemin corbasıyla 1 yılda 18 kilo verdim
Pasaportum icin cektirdiğim vesikalık bir resimden cok mutsuz olduğum ve artık neredeyse 36 beden jeanlerin icine sığamadığım icin 1.5 yıl once kilo vermeye karar verdim.
Kilo vermeye karar vermeden once de haftanın uc gunu spora gidiyor, ama boğazımı tutamadığım icin kilo veremiyor, aksine surekli kilo alıyordum.

Kesin karar verir vermez, hemen bir sefer tası edindim ve her gittiğim yere cok az sıvı yağla pişirdiğim sebze yemeklerini taşıdım. İlk uc hafta anneannemden oğrendiğim ve cok sevdiğim corbayı, oğlen bir dilim ekmekle, akşam da corbanın yanında ızgara et ve salatayla birlikte yiyerek 4 kilo verdim. Şimdi siz ‘nedir bu corbanın tarifi’ diye mail yağdıracağınız icin, ben hemen corbanın tarifini de vereyim size...

Aşurelik buğdayı kaynatın. İlk aşamada sarı bir suyu cıkacak, o suyu doktukten sonra, tekrar su ilave edip, buğdayı haşlayın. Haşladığınız su ılık bir hale gelince, 1 adet orta boy light yoğurtla karıştırın. İcine 1-2 avuc kadar haşlanmış nohut ve bol nane atarak karıştırıp, buzdolabına kaldırın. Corbayı yerken ısıtmayacağınız icin her yere yanınızda goturebiliyorsunuz.

1 ay boyunca uyguladığım ornek liste de şoyle:

SABAH

1 dilim tam ekmek (butun marketlerde satılıyor)

Light beyaz peynir (olcuyu herkes biliyor zaten!)

5 adet light zeytin

1 adet haşlanmış yumurta

OĞLEN

1 tabak yoğurt corbası

1 dilim tam ekmek

AKŞAM

1 tabak yoğurt corbası

1 tatlı kaşığı sıvı yağla pişmiş herhangi bir sebze ya da ızgara et

Yağsız salata

Bu sure zarfında, haftanın 4 gunu spor yaptım. Spora halen devam ediyorum.

Diyet yaptığım surece gozumun onunden hic kebaplar, tatlılar, mantı gecmedi mi diye soracak olursanız, valla gecişler hic durmadı. Bu anlarda diyet benim icin de eziyete donuştu. Ama bunları yemek aklıma geldikce ne yaptım diye soruyorsanız eğer, hicbir şey yapmadım. Sadece ağzımın suları aktı o kadar...
paylaşması benden uygulaması sizden.