Arkadaşlar bir coğumuz kilolarımızdan şikayetci olup diyet yapmayı sevmiyor, yapsakta uyamıyor veya istediğimiz sonucu elde edemiyoruz. Şok diyetlerede gonlumuz el vermiyor.. Ozaman yavaş yavaş hicbir diyet uygulamadan ve bazı besinler yardımıyla 1 ayda 4-5 kilo verebiliriz... Ki ben boyle vermiştim, gercekten sağlık acısında da uygun. Hep beraber yapıp adım adım neler yaptığımızı burada paylaşabilir ve tartışabiliriz.

Yapmamız gereken tek şey duzenli olarak bazı besinleri tuketmek. Ve yediklerimize dikkat etmek. Belli bir menu yok şu şu yemek yapılıp yenecek şu miktarda diye. Sadece yaptığınız yemekler tartışılmamak uzere aşağıda verilen besinler gun icerisinde tuketilmeli mutlaka. Verdiğim besinlerin kilo verme acısında faydalarıda;

Maydanoz Suyu: İdrar sokturur, vucuttaki odemi atar ve iştah kapatır.
Yoğurt: Vucuttaki yağı yakar.
Yeşil Elma: %85 oranındaki su iceriğiyle organizmanın ihtiyacı olan suyu tamamlayarak toksinlerin vucuttan atılmasını kolaylaştırır, kan şekerini dengelemekte faydalıdır ve tok tutar.

SABAH KALKTIĞINIZDA:

Kahvaltıdan yarım saat once maydanoz suda kaynatılıp, ılık bir şekilde icilecek.

KAHVALTI:

Mutlaka kahvatı yapılmalıdır. Sebze ağırlıklı (domates,salatalı vb.) olmalı sut ve sut urunleri yer almalıdır.

KAHVALTIDAN 2 SAAT SONRA:

1 kase yoğurt ve 1 adet yeşil elma yenilmeli.

OĞLE:

Yediğiniz yemeğin yanında mutlaka sebze salatası olmalı. ( İcinde elma sirkesi bulunmalı. )

AKŞAM:

Yine yediğiniz yemeğin yanında mutlaka sebze salatası olmalı. ( İcinde elma sirkesi bulunmalı. )

YATMADAN 2 SAAT ONCE:

1 kase yoğurt ve 1 adet yeşil elma yenilmeli.

YATMADAN YARIM SAAT ONCE:

Maydanoz suda kaynatılıp, ılık bir şekilde icilecek.

NOTLAR:

* 7'den sonra yemek yenmeyecek. (yoğurt,elma(meyve) haric)
* Gun icerisinde en az 2,5 litre su icilmeli.
* Yemeklerde ve iceceklerdeki tuz, yağ ve şeker oranı normalde kullandığınızın yarısına indirilmeli.
* Yeşil elma dışında başka meyvelerde yiyebilirsiniz ama yeşil elma mutlaka yenmeli.
* Beyaz ekmeği hayatımızdan cıkarıcaz. Beyaz ekmek yerine cavdar veya kepek ekmeği yenmeli.
* Gunde en fazla 6 dilim ekmek yenmeli.
* Gunde 2 bardak yeşil cayda icebilirsiniz...
* 1 ayda hedef gosterilen 4-5 kilodan daha fazla vermek isteyenler, spor yada evde ( en az 10 dk ) duzenli olarak egzersiz yapabilirler.