truf yapımı kulahta kek
Ozel gunlerde oldukca populer oluyor truf yapımı cunku kendi yaptığınız cikolatalardan ikram etmenin zevki tartışma goturmez. Eh sevgililer gunu de truf yapmak icin oldukca uygun bir zaman...

Truf bircoğunuza cok lezzetli bir mantarın ismini hatırlatıyor olabilir. Zaten bu cikolatalar da ismini o mantarlardan alıyor.

Ev yapımı olan her şeyin en guzel tarafı, tamamen sizin veya yaptığınız kişinin zevklerine gore kişiselleştirilebilmesidir. Yani siz sevgilinize bu ozel gun icin farklı bir truf hazırlayabilir, sunumunda yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz.

Truf yapımında dikkat edilmesi gereken en onemli detayın, trufun tadını en cok etkileyen şeyin cikolata seciminiz olduğunu unutmayın. Cok kaliteli cikolatalar inanılmaz lezzette trufler yaratacaktır!






Kulahta truf(40 adet)

Malzemeler:

200 gram krema
200 gram bitter cikolata
3-4 dilim kek parcası
Yarım cay kaşığı tarcın
Yarım cay kaşığı muskat

Suslemek icin:

2 corba kasığı rendelenmiş cikolata
2 corba kasığı toz hindistancevizi
2 corba kasığı toz antepfıstığı

Servis icin:

Hazır dondurma kulahı

Hazırlanışı: Kremayı bir kaba alıp ocağa oturtun ve ısıtın. Kaynama noktasına gelince ocaktan alıp, parcalanmış cikolatayı, tarcın ve muskatı ekleyin; karıştırarak eritin. Kek parcalarını ilave edip kıvam alması icin oda sıcaklığında 3-4 dakika dinlendirin.

Karışımdan cevizden kucuk parcalar koparıp elinizde yuvarlayın. Rendelenmiş cikolata, hindistancevizi ve antepfıstığına bulayıp kulah icinde servis yapın.

Muskat: Kucuk hindistancevi. olarak da bilinen muskat, col baharatlı bir lezzete sahiptir ve keskin ozel bir rendeyle rendelenerek kullanılır. Rendeledikten sonra muskatı hava almayan kavanozlarda saklayabilirsiniz.