Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
Hazırlanışı:
Ekmek kadayıfı suyla ıslatılıp yaklaşık 1 saat bekletilir. 300 gr şeker tavada karamel olana kadar yakılır. Ayrı bir tencerede şurup kaynatılır, kaynayan şurubun icine karamel sos dokulur. Islatılan ekmek kadayıfının suyu suzulur, uzerine hazırlanan şerbet dokulur ve ağır ateşte pişirilir. Arasıra ekmeğin uzerine şurubundan dokulur. Ekmek kadayıfının hazırlanması icin 1 saat kadar ağır ağır pişirilir, soğumaya bırakılır. Arasına kaymak konularak sarılır. İsteğe gore yanına ahududu sos ve uzerine yeşil fıstık serpilebilir.
Malzemesi:
1 adet ekmek kadayıfı
( hazır alınır )
2.5 kg toz şeker
2.5 lt. su
300 gr şeker
( karamel icin )
1/2 limon
500 gr kaymak

