MALZEMELER:
3 su b.irmik
2 su b.toz şeker
2 su b.sut
2 su b.su
2 corba k.tereyağı
1 cay b sıvıyağ
krokanı icin:
1 su b.fındık
1 su b.toz şeker
HAZIRLANIŞI:
Tencerenize tereyağını ve sıvıyağı alın. uzerine
irmiği koyup altın sarısı olana kadar kavurun.
rengi aldıktan sonra uzerine kaynamış sut ve
su karışımını dokun. bu aşamada dikkatli olmak
lazım. cunku etrafa cok sıcrıyor. kapağını kapatıp
suyunu cektirdikten sonra ocağın altını kapatın ve
uzerine toz şekeri boşaltıp kaşıkla iyice karıştırın.
diğer tarafta tavaya toz şekeri alın. rengi sarardıktan
sonra icine butun fındıkları ekleyin. beraber iyice
rengi donup karamel olana kadar pişirin. daha sonra
yağlanmış aliminyum bir tepsiye dokun. soğuduktan
sonra kalıp şeklinde tepsiden cıkartın. merdane ile
uzerinden kuvvetlice gecerek iyice ufalayın. dinlenen
helvanızın uzerine dokerek servis yapın.