800 gram un
500 gram eritilmiş margarin
3 adet yumurta
250 gram nişasta
800 gram oğutulmuş fıstık ici
1 cay kaşığı limon suyu
10 gram tuz
şerbeti icin:
5 su bardağı su
1,5 kilo tozşeker

Yapılışı 1,5 kilo tozşekeri 5 su bardağı su ile karıştırın. Şurup kıvamına gelene dek kaynatın.

Hamuru icin unu, 3 adet yumurtayı, 1 cay kaşığı eritilmiş margarini, 1 cay kaşığı limon suyunu, tuzu ve 1 su bardağı suyu karıştırın. iyice yoğurun. 6 eşit parcaya ayırın.Uzerine nemli bir bez ortun ve 10 dakika kadar dinlendirin.

Hamur parcalarının her birini, duz bir zeminde olabildiğince ince acın. Yufkaları acarken uzerlerine nişasta serpin. Actığınız yufkaları 20-30 cmlik dikdortgenler halinde kesin. Bir yandan tepsiyi hafifce yağlayın.Ust uste dizdiğiniz yufkaların arasına bol miktarda fıstık ici atın.

Fıstıklanmış yufkaları kurşun kalem kalınlığındaki bir oklavaya sarın. Oklavanın iki tarafından sıkıştırarak buzun.Tepsi icine sıyırarak yerleştirin. Daha sonra tepsi icindeki durumleri 3 cmlik dilimlere ayırın. Eritilmiş kalan margarini durumlerin uzerine dokun. Kalan fazla yağı tepsiyi eğerek dokun.

Tepsinin uzerine yağlı kağıt ortun. Onceden ısıttığınız 160 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından cıkardıktan 3 dakika kadar sonra kaynar şerbeti dokun.Şerbeti cekene kadar bekleyin. Servis yapın.