Merhaba arkadaşlar,

Hayatımda ilk defa bir foruma yazıyorum ve bunun tek sebebi surekli okuduğum yazışmalarınızın beni motive etmesi. Sanırım ben de sizden biri olmak istedim. Cunku dışardan bir ziyaretciye bile cok samimi geldiniz.

Ben 32 yaşında, 1.68 boyunda zayıflama macerasına tam anlamıyla ve hakkını vererek bu Pazar başlamış biriyim. Yaklaşık bir aydır kafa ve beden olarak kendimi hazırlamak icin girişimlere başladım. Orneğin haftanın 3 gunu işte eve yurumek, bir takım kitaplar okumak, sizleri takip etmek ve motive olmak icin kendime zaman ayırdım. Bu surecte 1-2 kilo oynamalar yaşadım ama hepsi yalan tabi gitmeli gelmeli bir surecti.

Gectiğimiz Pazar ise kesin start verdiğim gun oldu.

Pazar sabahı tartıya cıktığımda kilom 84,400 idi. Bu sabah ise 81,900 diyordu tartım. Sanırım fazlasıyla odem atmayı başarabildiğim icin bel bolgesinden tam 5 cm incelme olduğunu gorunce acıkcası gozlerime inanamadım.

Ben bu hafta itibariyle olayı, yaşam tarzımı değiştirme konusuna odaklayarak kilo verme kısmına cok takılmadım. Cunku cok kolay kilo alıp verebilen bir insanım ve biraz da bunun rahatlığıyla sınırlarımı aşıyorum. Bunun sebebinin ve nerde hata yaptığımın farkına varabilmek icin birtakım şeyler okudum ve benim hayat tarzıma ve mantığıma en cok yatan şeyleri Canan Karatay'ın kitaplarında buldum. Tekrar altını cizmek istiyorum, amacım kilo vermek değil. Amacım sağlıklı yaşamak ve bunun bir getirisi olarak eski kiloma donmek. Kesinlikle diyet yapmıyorum. Yeme alışkanlığımda değiştirdiğim hicbir şey yok. Hayatımdan o cok sevdiğim cipsleri cıkarmak dışında

Bir gunumu nasıl gecirdiğimi anlatmam gerekirse. Sabah 08:00de iki yumurtadan peynirli, domatesli, maydanozlu, baharatlı leziz bir omlet yiyorum. Yanında da 10 tane kadar az tuzlu zeytin. Her zaman zeytin aklıma gelmiyor cunku omlet cok doyurucu ve lezzetli. Sonra ofise geldiğimde bir tane şekersiz turk kahvesi iciyorum. Oğle yemeğine kadar bol su ve en az 1 buyuk fincan tarcınlı yeşil cay iciyorum. Neyse ki yeşil cay sevenlerdenim. Oğlen 12 ile 12.30 arası evden ne getirdiysem onu yiyorum. Kurufasulye, sebze, kofte vs. tabi ki ekmeksiz. iki tane salatalık mutlaka yiyorum ozellikle yemekten sonra. Şişiriyor iyice sanırım. Sonra da bir avu. ciğ badem yiyorum ekmek niyetine. bir avuc badem dediğin zaten yemeğin ustune oyle bir tıkıyor ki ertesi gune kadar bir şey yiyemeyeceğimi duşunuyorum. Yemekten sonra 1 tane daha şekersiz turk kahvesi iciyorum. Kaldı ki hayatım boyunca şekersiz icmeyi başaramamıştım ama beyin odaklanınca oluyormuş. Bu arada kahveye gectim ama yemeklerde tuzu cok ciddi olcude kestim. Ki ben baya tadına bakmadan tuz atanlardandım bugune kadar. Neyse, ofiste gun boyunca bardağım hic boş kalmayacak şekilde su iciyorum. Cıkış saatine kadar da en az iki fincan yeşilcay. İş cıkışında eve kadar yuruyorum. Tam 2.5 km işim ve evim arası. Bunu daha eğlenceli ve faydalı bir hale getirmek icin sesli kitaplar aldım ve yol boyu kitap dinliyorum. Bazen kitabın onemli bir yerinde klaldığım zaman orayı bitirebilmek icin yuruyuşu uzatıyorum ve kesinlikle yuruyuş dışında dinlemiyorum. Kendimce heyecan kattım anlayacağınız. Eve gidince ne yemek varsa ondan yiyorum kocaman bir salatayla beraber. Kesinlikle ekmek, makarna ya da pirinc yok ama. En gec 7'de yemek işi bitmiş oluyor. 1 saat kadar sonra da yine sizler sayesinde hayatıma kattığım leslie ablanın videolarını calışıyorum. Bu hafta boyunca 2 mile yaptım ağırlıklarla calışan ve yağ yaktıran. Kat kat giyiniyorum ve egzersiz sonunda sucuk gibi oluyorum. Cok muthiş bir duygu. Sonra da bir guzel duşumu alıp gonul rahatlığıyla televizyon koltuğuma atıyorum kendimi. Cunku yaptığım calışma sadece calıştığım anda değil sonrasındaki birkac saat boyunca vucuduma kalori yaktırıyor. 7den sonra kesinlikle bir şey yemiyorum. Yatmadan yarım saat once yoğurt kurunu yapıyorum. 3 kaşık yogurt pul biber ve yarım limon olanını Ve mutlu mesut uyuyorum. Sonuc 2.5 kilo ama mutlu mutlu verilmiş hic zorluk yaşanmamış.

İki hafta da bir egzersiz programımı arttırmayı planlıyorum. Benim en buyuk avantajım etimin cok sıkı olması. Yani aslında olduğum kiloyu hic gostermiyorum. Beni gorseniz 70 kilo anca dersiniz. O nedenle de cok kolay sıkılaşıyor ve inceliyorum. İnsanın bir şeyi alışkanlık edinmesi icin 25 gun yapması gerekirmiş. Şimdiden cok keyifle icinde olduğum bu sureci hayatboyu devam ettirmek istiyorum.

Ne dersiniz? Fikir almak isterim.

Hepinize sevgilerimle..