revani tatlısı, revani tarifi, malzemeleri, revani nasıl yapılır hakkında genel bilgiler
meleklerr size guzel bir tatlı tarifii revanii buyrunn



Malzemeler:
Hamur icin:
6 kahve fincanı un
3 yumurta
4,5 kahve fincan toz şeker
Az erimiş margarin
1 kahve kaşığı karbonat
3 kahve fincanı yoğurt
1 paket vanilya
Şerbet icin:
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker 1/2 limon
Hazırlanışı:
Once şerbeti hazırlayarak başlayın. 4 su bardağı şeker ve 4 su bardağı suyu bir tencerede kay*natın ve ocaktan almadan hemen once limon suyunu ekleyin. Şerbeti bir kenarda soğumaya alın. Bu sırada hamuru yani keki hazırlamak icin temiz bir kabın icerisinde oncelikle şeker ve yumurtayı cırpın. Elde ettiğiniz karışıma un, yo*ğurt, karbonat ve onceden erittiğiniz margarini ekleyip karıştırın. Onceden 170 derecede ısıtıl*mış fırında keki uzeri iyice kızırana kadar pişirin. Fırından cıkarttığınız keki istediğiniz şekilde di*limleyip uzerine şerbeti dokun. Keki kestikten sonra şerbeti dokerseniz tatlınız şerbetini daha iyi cekecektir. Ayrıca kekin sıcak, şerbetinin ise soğuk olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Şerbetini ceken tatlınızı isterseniz uzerine hin*distancevizi serperek ve yanına vanilyalı don*durmayla birlikte servis edebilirsiniz.