Bulbul yuvası, tatlı, resmi, malzemeleri, yapılışı, aradığınız herşey burda meleklerim...





şerbetli tatlılar da bi ayrı lezzetli oluyor değilmi.biraz uğraş gerektiriyor fakat ev halkının beğenisini kazandınızmı tamam o emeğin karşılığı geliyor bir eline sağlık sozuyle.işte biraz uğraştırıco fakat yapmaya değer bir tatlı bulbul yuvası tarifi sizler icin meleklerim.

Malzemeler
Hamur İcin
2 Adet Yumurta
1 Cay Bardağı Sut
1 Cay Bardağı Aycicekyağı
Yarım Cay Bardağı Su
Alabildiğince Un
Bir Tutam Tuz
Uzerine dokmek icin:
1 Cay Bardağı Sıvıyağ
200 gr Margarin

Şerbeti icin:
Dort Bucuk Su Bardağı Şeker
3.5 Su Bardağı Su
1/4 Limon
İci icin:
150 gr Ceviz İci

Acmak İcin
1 Paket Nişasta
1 Su Bardagı Un

Hazırlanışı
Geniş bir kaba 2 adet yumurtayı kıralım. İcine 1 cay bardağı sutu, 1 cay bardağı sıvı yağı, yarım cay bardağı suyu ve 1 tutam tuzu ilave ederek karıştıralım. Bu malzemenin alabileceği kadar unu azar azar ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamurdan ceviz irillğinde bezeler koparalim. Bezelerin uzerine nemli bir bez orterek 2 saat bekleteliın. Nişastayı 1 su bardağı un ile karıştıralım. Sert bir zemine nişastalı un karışımındauı serpelim. Bezeleri bu karışımın uzerine koyalım. Uzerine de nişastalı karışımdan serperek, cok ince bir oklava ile yufkaları acalım. Acılan her yufkayı temiz bir bez uzerinde 5 dakika bekletelim. 5 dakika sonra actığımız yufkayı ortadan keserek, uzerine ceviz serpelim.
Yufkayı oklavaya sararak, iki ucundan ortaya doğru buzelim. Oklavayı yufkanın şeklini bozmamak icin yavaş yavaş cıkaralım. Buzulen yulkayı 8 santim aralıklarla keselim.
Her parcanın iki ucunu birleştirip yağsız tepsiye dizelim. Butun yuflkaları aynı şekilde hazırlayıp yan yana ve aralıksız bir şekilde tepsiye yerleştirelim. Yufkalarm uzerine dokmek icin, tavaya margarini alıp eritelim. İcine sıvı yağı da ilave ederek, 2 dakika kaynatalım. Yağı ateşten alır almaz yufkaların uzerine bir kaşık yardımıyla gezdirelim. Onceden ısıtılmış fırında hamurun uzeri kızarana dek pişirelim. Tepsiyi fırından alıp tatlımızı soğutalım. Şerbet icin, su ve şekeri kaynatalım. Şerbetin hazır olmasına yakın limonu da ilave edellm. Ilıttığımız şerbeti bir kepce yardımıyla tatlının uzerine gezdirelim. Şerbetini emdikten sonra baklavaları servis tabağına alalım. Ortalarına Antep fistığı serperek servis yapalım.

Not: Bulbul yuvasını daha guzel pişmenin puf noktası, tatlıların tepsiye yan yana ve aralıksız dizilmesidir. Kenarlarda boşluk kalmayacak şekilde bir tepsi tercih edin. Eğer bulbul yuvalarını buyuk yapmak istiyorsanız oklavaya sardığınız yufkayı hic kesmeden kendi etrafında sarabilirsiniz.