Bayram demek tatlı demektir bizim kulturumuzde melekler,boylece de ceşit ceşit tatlılarımız oluşmuştur ustaların ellerinden dokulen



Amasya'da ozellikle bayramlarda sıklıkla yapılan bir tatlıdan bahsetmek istiyorum melekler ; Kuru yufka Tatlısı

Şerbetinin hafifliği,lezzeti,kolaylığı ve ozellikle ev yapımı olmasıyla bu tatlı cok beğeniliyor.
Anadolu'da hazırlanan kurutulmuş yufkadan yapılan tarifimizin malzemeleri ise şoyle;
Buyuk fırın tepsiler icin 6 kuru yufka,
Kucuk fırın tepsileri icin 3 kuru yufka
Islatmak icin sut
Sıvıyağ
Bol ceviz
Şerbet icin birebir olcude şeker-su
Kuru yufkalar,ozellikle kenarları -kalın olması sebebiyle ,dikkatlice onlu arkalı sutle ıslatılır,tavlanır.İlk yufka tavlandıktan sonra kenara konulur,2. yufka tavlanınca,ilk yufka yağlanmış tepsiye serilir.Yufkalar bu duzenle ara ara fırcayla yağlanarak kucuk fırın tepsileri icin 1.5,buyuk fırın tepsileri icin 3 yufka tepsiye serilir.
Tekrar yağlama işleminden sonra bolca ceviz serpilir ve kalan yufkalar da aynı duzenle tepsiye yerleştirilir.En uste de yağlama işlemi uygulanıp,fırına
verilir.Ustu kızarınca fırından alınır.
Şerbet icin bire bir olcude şeker ve su 5 dk kadar kaynatılır.Yufka ve şerbet biri soğuk biri sıcak olacak şekilde buluşturulur.Tatlı sıcak sıcak afiyetle yenilir..
