Malzemeler
2 yemek kaşığı bebek tarhanası 1,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tereyağı Ceviz buyukluğunde kıyma 1-2 fiske kimyon 1-2 fiske tarhun veya nane 1 yaş ustu icin 1 yemek kaşığı ev yapımı domates sos (ya da 1 cay kaşığı ev yapımı salcayı sulandırabilirsiniz.)
Yapılışı
1. Donmuş kıymamızı,minik tencereye alıyoruz ve cok az miktarda su ile kısık ateşte cozduruyoruz. 2. Cozulen kıymaya domates sosu ( domates sosu 1 yaş ustu icindir ve biz kullandık) ve kimyonu ilave ediyoruz. 3. Kıymayı yakmadan pişiriyoruz. Suyu biterse cok az ılık su ilave edin ki yanmasın. 4. Kıymanın kısık ateşte cozunduğu esnada diğer bir minik tencerede corbayı pişireceğiz. Tarhanayı tencereye alarak 1,5 su bardağı suyu ilave edelim karıştırarak pişirmeye başlayalım. Corbanın biraz katı olması gerekiyor ki arabada, orada burada yedirirken dokulmesin. 5. Corba kaynamaya başlayınca tereyağı, tarhun ve diğer tenceredeki pişmiş kıyma ilave edilir, 1-2 dakika daha pişirilir. 6. Son olarak cam ve minik kavanoza corbayı dokun ve cantanıza atın. ascianne.com