Merhaba ,hepinize mutlu sabahlar,
3.5 yaşını bitiren kızımın kreşinden cok memnunken,ciddi problemler yaşamaya başladık zira maşallah dediğim 40 gun yaşamadı,ve ben Eylul ayı icin kreş aramaya başladım.
İnternetten yorum okudum, araştırdım ve birkac okula gittim,ilki tam bir hayal kırıklığı idi ki yorumlara bakınca muazzam dedim ama gelin gorun ki pratikte oyle değildi kesinlikle.
Sınıflarda 20den fazla oğrenci,başlarında sadece 1 oğretmen,kakafoniden kendi sesini duyamayan ve doğal olarak onca cocuğa yetemeyen 1 oğretmen. Sınıflar kucucuk zaten,cocukların bir kısmı yerde oturuyordu cunku masaya sığmalarının imkanı yok,ustuste bir durum yani anlayacaģınız. Yetkiliye sordum nasıl yetişiyor 1 oğretmen diye,hizmetli yardım ediyor dediler ki oda 1 kişi,hem yemek hazırlayıp,hem tuvaletlerin temizliği ile ilgilenip hemde sınıflara yetişecek şaka gibi. Tek avantaji fiyatı uygundu (5 tam gun 700 lira)ama kesinlikle duşunmem zira gidip gorduğume pişmanım,oradaki cocuklardan cok etkilendim,uzuldum.
Neyse en son bir okula kafam yattı gibi.
Milli Eğitim'e bağlı bir ozel okul. Montessorri ağırlıklı,ilkokul doneminde kendi kolejleri var, oda duşunulebilir geldi ama kafam karışık. Okul muduresi ile goruşmemi baya uzun tuttum ozellikle ki iceride durumlar ne sesler nasıl,aksi giden birşey varmı diye kulak kabarttım. O kadar sakin ,dingindi ki anlatamam,sanki iceride hic cocuk yok ama sanmayın ki sesini yukselten bir oğretmen vardı oda yok.
Yemekler acik bufe servis ediyorlar,her sınıfta bir mutfak olacakmış (bu yaz tadilat yapıp ekleyecekler) orada etkinlik yapacaklar.3 tane İngilizce oğretmeni var,biri ispanyol,yoga dersleri var sabahtan. Buyuk bir okul,yine villada,guzel bir bahceleri var,orada domates salatalık yetişireceklermiş cocuklarla birlikte. Her sınıfta maksimum 15 cocuk ve 2 oğretmen var.
Kullandıkları setler kaliteli (zekare vb) tabi kırtasiye masrafıda diğer okullardan fazla haliyle.
Kotu pek birşey sayamıyorum,icime sindi gibi ama montessorri doğru bir yaklaşım olur mu? Sıkılabilir mi yer yer onu duşunuyorum. Sanki cok fazla eğitim ve disiplin kafasında biryermiş gibi geldi.
Şimdi sizlere sorun montessorri hakkında olumlu/olumsuz duşunceleriniz nelerdir? Eğlenceli olurmu 4 yaş bir cocuk icin? Evde bazen montessorri ile ilgili okuduğum kitaptan etkinlik yapıyoruz kızımla uzun zamandır ama yinede bilemedim.
Doğumgunu kutlamıyorlar bu arada,pastalı şenlikli ki buda bir artı benim icin,zira hergun doğumgunu kutlaniyor bu aralar,kızımda istiyor her gun daha doğumgunu gelmediği halde. Burada sadece basit bir kutlama yapıyorlar,sade bir şekilde. Cocuğun ilk tulumu vb birşeyler isteyip"x ilk doğduğunda bunu giyiyordu,buyudu şu yaşta şimdi vs diye gercekci ve acıklayıci bir anlatımla sade bir kutlama yapıyorlar.
Uzun oldu farkındayım ama ne yapmalıyım, biraz daha araştırsam mı? Yoksa erken kayıt yaptırsam mı?
Butcemi az biraz zorlayacak ,diğerlerine gore pahalı bir okul ama eğitim onemli.
Fikirlerinizi merak ediyorum.
Teşekkurler.
Son durum: Bugun iki okul daha gezdim,fiyat anlamında makul olsalarda,eğitim ve ortam anlamında yeterli gelmedi bana,bu sebeple gidip evrakları ve kaparoyu bıraktım,on kayıt yaptırdım bahsettiğim okula. Dilerim hakkımızda hayırlısı budur,kızım icinde en doğru olandır. Eylulde yaşayıp goreceğiz artık.
Yorumlarınız icin teşekkurler.
Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bir Kreş Mevzusu ve Montessorri
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bir Kreş Mevzusu ve Montessorri