Merhabalar ,
Sizlere yaşadığım tecrubeye dayanaraktan faydalı olabileceğini duşunduğum bir kac bilgi vermek istiyorum.

Haziran 14 te erkek bebek 39 haftalık dunyaya getirdim Her ne kadar normal doğum istesem de acılmam en fazla 3cm olduğu icin sezeryan doğum gercekleşti. Başlangıcta sezeryan doğum yaptığım icin gobeğimin kalacağını kilolarımın gitmeyeceğini duşunmuştum. Alakası yokmuş. 75 kilo ile doğum yaptım şuan 57 kiloyum. Yeme icmeden kendimi kesmedim. Cunku yemezseniz sutunuz kesiliyor. Bebeğinizi emdirdikce zaten kalori harcıyorsunuz
Neyse madde madde belirtmek gerekirse ;
*Doğuma gittiğinizde cantanızda mutlaka sut sağma pompası bulundurun. Bebeğiniz daha cene yapısı cekme konusunda cok gelişmediği icin ona kolaylık sağlamış olursunuz. Bunun icin philips avent urunu manuel sut sağmayı alabilirsiniz. Hem yanında avent biberonu da veriyor. Biberon ucu anne memesiyle aynı yapıya sahip olduğu icin bebeğiniz hemen kavrayabilir.
*Biberonun yeni doğmuş bir bebeğe kulanılması sakıncalı olduğu soylensede ben kullanmak zorunda kaldım. Emdirdiğim andan itibaren meme uclarım yara oldu hatta kanadı. Sutumu sağarak bebeğimi doyurdum. Bu tarz durumla karşılaşacağınızı duşunerekten doğum yapmadan once sut sağma pompası ve biberonu bulundurmalısınız.
*Hamileliğimin 6.ayından itibaren LANSİNOH goğus kremini kullanmam rağmen meme uclarım yine de yara oldu. Hic bir faydasını gormedim. Kullananlar varsa kullanma konusunda bir daha duşunsun derim.
*Sezeryan doğum yapacaksanız kendinize cok dikkat etmelisiniz. Yaz doğumu yaptığım icin uşutmeme konusunda her ne kadar şanslı olsamda bir kere cereyanda kaldım inanılmaz derece de ağrı cektim. Kış doğum yapacaklar aman ayağınızdan corap sırtınızdan hırka eksik olmasın.
*Doğum anından itibaren bebeğinize emziğe alıştırsanız iyi olur. Ben uzmanlar emzik bebeğin damak yapısını bozduğunu soyledikleri icin kullanmamıştım. Bu yuzden bebeğimi emziğe alıştırmak tam 2 haftamı aldı.Ben emziği verdikce atıyor diliyle geri itiyordu. Ama sonunda zafer benim oldu Kim ne derse desin emzik bir anne icin guzel bir kurtarıcı. Ağladıkca veriyorum susuyor kendi kendine uyuyor. Başka turlu goğsumden ayrılamazdı. Bunun icin yine avent markayı kullandım 0+ emzik aldım.
*İlk doğumda bebeğiniz icin butun bez markalarını kullanabilirsiniz ama en son bir karar vermeniz gerekiyor.Ben canbebe ile başladım ama hic bir şekilde emmiyor hatta pişik bile oldu bebeğim. Daha sonra Prima kullanmaya başladım cokta memnun kaldım. Hala da prima kullanmaya devam ediyorum.
*Bebeğim bezden yaşadığımız sıkıntıdan dolayı pişik olduğu icin pişik kremlerinin hepsini denedim. Chicco, canbebe, dalin pudra hepsi boşşş. Taa ki eczaneden aldığımız Sudocrem'e kadar. Gercekten surduğunuz andan itibaren etkisini gosteriyor. Ama bebeğiniz cok ağır pişikse tavsiyem Bepanthol olur. (evinizde mutlaka bulundurun.)
*Doğumdan itibaren bebeğinizi beşiğe alıştırmakta fayda var. Yoksa yastıkta sallamaktan kollarınız ayaklarınız perişan oluyor.

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar
Merak ettiğiniz birşey olursa eğer o konuda bilgim varsa size yardımcı olurum
Okuduğunuz icin teşekkur ederim :*