kabak koftesi kabak koftesi kofteler 4 kişilik resimli tatlı
MALZEMELER
1 Corba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
4 Silme Corba Kaşığı Un
½ Su Bardağı Sut
Tuz, Karabiber
½ Su Bardağından 1 Parmak Fazla Rendelenmiş Kaşar Peyniri
½ Su Bardağı Ekmek İci
3 Adet Kabak


HAZIRLANIŞI
Margarini bir tencerede eritin.İnce doğranmış soğanı ekleyin.Pembeleşinceye kadar kavurun.Unu ilave edin.Unun rengi değişmeye başladığında azar azar yarım su bardağı sutu ekleyin.Topaklanmaması icin surekli karıştırın.
Sos kıvamına gelince tencereyi ateşin ustunden alın.Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.Bir avuc dolusu ekmek icini eleyin.Haşlanmış ve rendelenmiş kabakları ilave edin.İyice karıştırın.
Karışımdan 1 corba kaşığı alın.Kaşık şekli verdikten sonra kalan ekmek icine bulayın.Malzeme bitene dek bu işlemi tekrarlayın.
Hafifce yağlanmış tepsiye dizin.190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dk pişirin.Sıcak servis yapın.