Malzemeler
6 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı nişasta
3 adet yumurta (birinin akını ayırrn)
3 kibrit kutusu kadar taze kaşar
3 kibrit kutusu orta yağlı beyaz peynir
Yeteri kadar tuz
1 cay kaşığı karabiber
Uzeri ve kızartmak icin :
Yeteri kadar sıvı yağ
Yeteri kadar galeta unu


Yemeğin Tarifi
Patatesleri kabuğu ile yıkayıp haşlayın. Soyduktan sonra soğutup rendeleyin. Yumurtaları, tuzu, karabiberi ve nişastayı patateslere ekleyip hafifce yoğurun.
Yumurta buyukluğunde parcalar koparın. Elinize biraz nişasta bulayın, parmak uclarınızı da nişastaya bulayıp patates hamurunu duzleştirin. icine bir miktar kaşar, beyaz peynir koyun. Nişasta serpilmiş tepsiye yuvarlayın.
Yumurta akına sonra da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın. Servis tabağına cıkarıp servise sunun.