Merhabalar,
Oğlum 33 aylık, yani yaklaşık 3 yaşında.
Fakat uyku konusu cok sıkıntılı. Oğle uykusuna da gece uykusuna da cok zor yatıyor. Oğlen uyumasa, bu sefer cok sersemliyor akşamustunden itibaren...
Ben de genel olarak oğle uykusuna ihtiyacı olduğunu gozlemliyorum ama uykuya dalması cok uzun suruyor. Hicbir zaman hadi yatırayım da uyu diyebileceğim bir cocuk olmadı zaten. Emzirmeyi 2 yaşında sorunsuz bicimde bıraktık fakat hala geceleri birkac kez kalkıyor, bizimle beraber uyumak istiyor.
Yaklaşık 3 ay once yine konu acmıştım, o zaman hepten direniyordu uykuya karşı. Şimdi biraz daha iyi cok şukur. Ama yine de dinlenemiyorum gece birkac defa kalkmaktan ve aynı yatakta sıkış tepiş yatmaktan...
Şimdilik salondaki koltukta beraber yatarak uyutuyorum, gunduz orada yarım saat-1 saat kadar uyuyor. Akşamları da uykuya daldıktan sonra yatağına alıyorum. Mesela akşam 9 gibi yatıyorsa, 11-12 ve 1-2 gibi uyanıyor. Sonra saat 2-3 gibi tekrar uyanıp bizim yatağa geliyor. Kaldırıp goturecek halim olmuyor coğunlukla. Ve kendi yatağında yatarsa cok da erken uyanıyor...
2,5-3 yaş grubu cocuklarınız gece/gunduz kac saat uyurdu? Kendi kendine yatıp uyumaya nasıl alıştırdınız? Gunduz uykusunu kac yaşında bıraktı cocuklarınız?
Bir de tek kişilik normal yatakta yatmaya kac yaş itibariyle alışıyorlar? Biz park yataktan sonra tek kişilik karyola aldık ama yaylı yatakla beraber epey yuksek oluyor, cok da hareketli yatıyor, yere indiriyorum yatağını, oyle yatırıyorum. Yanına ahşap korkuluk yeterli olur mu?
"Uyku sorunumuz"
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- "Uyku sorunumuz"