TERBİYELİ KOFTE
Malzemeler ; 4 kişi icin
½ kg Koftelik Kıyma,1 avuc Pirinc,1 Kuru Soğan,1 tutam Maydanoz1 yemek kaşığı yağ1 limon2 adet yumurta1 kahve fincanı Un1,5 su bardağı SuKızartmak icin 1 Kaşık Sıvı Yağ
Kıyma, Rendelenmiş Soğan, Kıyılmış Maydanoz, tuz ve karabiber birlikte yoğrulur.
15 dakika kadar sıcak suda durmuş pirincin suyu suzulerek, 2 yumurtanın yalnız beyazı ile birlikte kıymanın icine eklenir ve yoğrulmaya devam edilir. Bu kıymadan kucuk parcalar alınarak el icinde yuvarlanır ve yuvarlak kucuk kofteler yapılır.
İsteğe gore aycicek yağında rengi donecek kadar kızartılır. Tava sallanarak her tarafın eşit kızarması sağlanır. (Bazı hanımlar kızartma yapmazlar, bu nedenle isterseniz bu aşamayı atlayabilirsiniz.)
Bir tencerede 1 kaşık margarin icinde 1 fincan un hafifce kavrulur. Uzerine su katılır. Kaynayınca kofteler eklenir. Onbeş dakika kadar kaynatılır.
AYrı bir kapta 2 yumurtanın sarısı, ve bir limonun suyu cırpılır. Yumurta sarısının ısıyla katılaşmaması icin, kaynamakta olan sudan hafif hafif 4-5 kaşık su bu karışıma ılıtmak icin katılır. Daha sonra bu karışımda koftelerin uzerine eklenir. Karıştırılır ve ateşten indirilir.
Tuz, Kara BiberBu yemek Ekşili Kofte olarak da bilinirAfiyet olsun......
Terbİyelİ KOfte
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Terbİyelİ KOfte