Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 limon suyu
Aldığı kadar un
Tuz
İc Malzeme icin :
1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1/2 su bardağı cekilmiş haşhaş
Yapılış Tarifi
Su, sıvıyağ, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. Hamuru ılık bir ortamda 1 saat dinlendirin
Hamuru her 20 dakikada bir olmak uzere 3 kez yoğurun. Hamuru yarım cm kalınlığında acın. Uzerine haşhaş surup 4 x 4 cm 'lik kareler kesin. Karelerin uzerine haşlanmış mercimeği paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip onceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında uzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

