Pastahane acması gibi ....Fark goremeyeceksiniz..
Malzemeler:
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 cay bardağı sut
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şaker
2 corba kaşığı tereyağı
alabildiğince su
Uzeri İcin:
100 gr. sucuk
100 gr. sosis
1 corba kaşığı kaşar rendesi
2 adet domates
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına unu dokup, ortasını havuz şeklinde acıyoruz. Havuzun icine ılık sutu, mayayı, sıvı yağı, yumurtanın beyazını, bir cay bardağı ılık usyu dokuyoruz.
Unun uzerine tuzu ve toz şekeri serpiyoruz. Once hamurun icindekileri karıştırdıktan sonra yavaş yavaş kenardakileride alıp yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında olacak. Hamuru 3 dk. yoğurup, 5 dk. dinlendirip yumurta buyukluğunde bezelere boluyoruz. Tezgah uzerinde her hamurun tam ortasına cay kaşığı kadar teryağı veya margarini koyup, parmak uclarıyla hem yağı yayıyoruz hem de hamuru bastırarak tatlı tabağı buyukluğunde acıyoruz. Hepsine bu işlemi yapıyoruz. Hamurun bir ucundan başlayıp rulo yapıyoruz ve iki ucunu yağlanmış tepside birleştirip, simit şeklini verip, uzerine basarak hamuru icine doğru yayıyoruz. Ayırmış olduğumuz yumurta sarısına bir kaşık sıvı yağ koyup karıştırıp fırcayla yuvarlak olan hamurun yan kenarlarına surdukten sonra uzerine dilim kesilmiş sucuk, sosis, biber, domates ve kaşar peyniri koyup ılık ortamda 10 dk. mayalandırıyoruz. Sonra onceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dk. pişiriyoruz. Ortalama 8 adet cıkar.

