Merhaba anneler Ozellikle size bulunduğum hastanedeki doğum yapan anneleri bile yeri geldiği zaman ikna edemediğimiz konudan bahsetmek hatta gostermek istiyorum.Evet anneler ağlıyor doymuyor sandığınız bebeğinizin midesi ilk 3 gun ufak bir kiraz kadar ve bir cay kaşığı kadar sut yeterli oluyor.Bu yuzdende sutunuz ilk 3 gun az geliyor.Cunku bebeğinizin ihtiyacı bu.Vucut ihtiyac olan kadarını uretiyor.

3.gunden sonra da eğer duzenli emzirmiş ve mama verip emzirme surelerinizi aksatmadıysanız sutunuz bir miktar daha artıyor.Hatta bir haftanın sonunda daha da artmış oluyor.Sut tamamen bebekle doğru orantılı,kullanma sıklığıyla orantılı olarak coğalır.

Ama siz her bebek ağladığında huzursuz olduğunda hemşirelerden mama ister veya evde mama verirseniz,bebek mamadan sonra 3-4 saat acıkmayacak ve seni emme zamanı aksayacak.O kanal calışmayacak,beyin sute gerek yok herhalde deyip uretimi azaltacak hatta durduracak.

Ağlayan bebeğe gereğinden fazla besleme yapıldığında huzursuzluğunu aslında daha da arttırmış oluyoruz.Siz tatmin oluyorsunuz bebeğiniz sustu diye,bebeğiniz ise boş tatmin edilmiş oluyor.Hatta Dediğim gibi o zayıf bağırsakları birde mamayı sindirmek ile uğraşıyor.

Sevgili anne ben kesinlikle bebeklerinizi ac bırakın demiyorum.Sozum sutu olupta bunu doğru kullanmayan annelere.. Maalesef bazı sebebler,bazı annelerde sut yapımını başlatamayabiliyor.Ya da az sut uretimi olabiliyor.O zaman tabiki mama verilecek,mama zehir değil..Sadece sutunuz varken sutle doyan bebeğinize ayrı bir yuk.. Unutmayın sevgili anneler;

Bebekler sadece ağlayarak iletişim kurar.

Her ağladığında bebek ac demek değildir.

Senin kokunu ister ağlar.

Susar emmek ister susuzluğunu gidermek icin.Bunun icin ağlar.

Tatmin amaclı ,zevk icin emmek ister.

Uykuya daha rahat dalabilmek icin emmek ister.

Gazı varsa ağlar,sakinlemek icin emmek ister.. Ama biz anneler ha bu emdi ama yine ağlıyor kesin doymadı deyip bir 30 cc de mama veriyoruz.Peki bu kiraza 30 cc doldurunca ne olur?

Biraz emsinler uyusunlar.Acıkınca ağlasınlar sonra yine emsin uyusunlar istiyoruz.Onların duzenli bir makine değil bir canlı olduklarını unutmayalım

#bebek #annesutu #ekgıda #doğum