Bebek Beslenmesi Hastalıkla beraber ek gıda ceşitliği
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kadınlar Kulübü
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Çocuk Büyütme
- Bebek Beslenmesi Hastalıkla beraber ek gıda ceşitliği
-
17-09-2022, 03:11:18Merhaba arkadaşlar 6 ay 12 gunluk oğlum var sadece emdi hep. Tam 6 aya birkac gun kala dişi cıkmaya başladı ve bir yandan da rota virusune yakalandı rota aşımızı yapmamiza rağmen neyse ki hafif atlatmamıza yaradı aşı. Ama yine de dişle beraber olduğu icin ağır geldi cocuğa. 6 ay 1-2 gunlukken yoğurtla başladım bi yandan sık sık ateşi cıkıyodu habire ates duşurucu şurup alıyordu ishal icin de şase vermişti dr yoğurtla karıştırarak boylelikle ek gıdaya ilk yoğurtla başlamış olduk. Bi hafta kadar sadece ev yapımı yoğurt aldı hem zengin probiyotik icermesinin bağırsak florasına ishaline iyi geleceği icin dr bol yoğurt onerdi hem de şaseyi yoğurtla vermek kolay oluyordu. cocuk hastayken habire şurup icmekten artık ağzına ne yaklaştırsam iteliyodu ağlıyordu ben de iyileştikten sonra birkac gun ara verdim tiksinti oluşur da iştahı olmaz diye hastalıkla beraber gıdalar tatmasını istemedim keyfi yoktu. Iyileşince 6ay 1 hafta doldu 6.5 aya yaklaştık ve tek tek tadım zamanı icin gecikmiş gibi olduk. Blender kullanmıyorum tel suzgecten geciriyorum ilerde problem olmasın diye. 6 ay 1 haftadan sonra yoğurttan sonra ilk olarak 3 gun havuclu patates puresi verdim daha sonra 3 gun havuclu balkabağı puresi verdim. Havuclu balkabağının 2. Gunu biraz kıyma ekledim onu da yedi 3 gun . Şimdiye kadar herhangi bi alerjik bulgu gozlenmedi. 2 gundur sabahları da yumurta sarısının ceyreğini veriyorum. Bugun balkabağı ve ıspanak beraber haşladım ilk tadışında sadece ıspanak kısmından yedirdim sonra sadece balkabağı kısmından yedirdim ama başlarda olan olmuştu tabi ikili karışımlar acısından . Benim aklıma takılan cocuk pek tek başına sebzeleri tadamadı bu ilerde tat algısı yemek secme problemleri doğurur mu sizce ? Deneyimleri olanların yorumlarını bekliyorum.