boreğin cıtır cıtır olması icin borek yufka boreği boreğin olması icin borek
4 kişilik
Malzemeler
2 adet yumurta sarısı
1 cay bardağı yoğurt
40 gramlık yaş maya
1 cay bardağı ılık su
1 cay bardağı sıvıyağ
1 paket margarin veya tereyağı
Alabildiğince un, tuz
Uzerine:
Corekotu veya susam
İc Malzemesi:
100 gram beyaz peynir
1/2 maydanoz
Hazırlanışı
Hamur yoğuracağınız kaba 1 yumurta sarısını, yoğurdu, mayayı, ılık suyu, sıvıyağı katıp iyice karıştıralım. Maya eridiiğinde alabildiğince un ve tuzu alarak yoğuralım. Hamurun mayalanmasını beklemeden 4 eşit parcaya bolelim. Parcalarıbeze yapalım. Her bezeyi yuvarlayarak unlu zeminde hazır yufka inceliğinde acalım. Margarini eritelim. Yufkanın uzerine fırca yardımıyla eritilmiş margarini surelim. İkinci yufkayı da acalım. İlk yufkanın uzerine serelim. Uzerine eritilmiş margarini surelim. İkisini birlikte rulo yaparak saralım. Yufkaların icindeki yağın donması icin buzlukta 5 dk kadar bekletelim. Diğer iki bezeyi de aynı şekilde ve yine rulo yaparak buzluğa koyalım. Buzluktan cıkardığımız ruloyu, 3 parmak kalınlığında keselim. Kestiğimiz parcaların bir tarafını elimizle buzelim. Kesilen kısmı uste gelecek şekilde koyalım. Merdaneyle yarım parmak kalınlığında inceltelim. İcine peynir koyarak kapatalım. Kapattığımız kısmın pişerken kabarıp, midye şekli alması icin hamuru fazla basırmayalım. Uzerine eritilmiş margarinin kalan kısmını yumurta sarısı ile karıştırıp, coreklerin uzerine surelim. Goruntusunun ve tadının guzel olması icin coreklerinizi corekotu veya susam ile susleyebilirsiniz.
Cıtır Borek
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●21 Görüntüleme