Merhabalar 24 gun once normal doğum yaptım ic ve dış dikişlerim oldukca fazla oldu (dış dikişlerim duştu zaman icinde ancak ictekiler duruyor). Oldukca zor bir doğum yaptım ozellikle ebe sağolsun mahvetti beni benden once zor bir doğuma girmiş (doğumumda yanındaki hemşireyle sinirli sinirli konuşup onu anlatıyordu) resmen kendini ispatlamaya ve doktorumu cağırmadan kendi başına doğurtmaya calıştı surekli ıkın ıkın derken nefes almama bile musade etmedi sancım dakikada 1 gelmesine rağmen surekli nefes alma ıkın nefes alma ıkın diye bağırdı ustelik ozelde doğum yaptım ama hic faydasını goremedim ozel olmasının. Bir ara Allah rızası icin nefes alim cok yoruldum sancım bile kactı dediğimi hatırlıyorum ama cocuk senin yuzunden sıkıştı cıkmıyor diye kızarak devam etti. Doğum yapalı 24 gun olmasına rağmen halen cok fazla ayakta duramıyorum hemen ic dikişlerim ağrıyor ve dik oturamıyorum. Doğum sonrasında hastanede bana bi kac saate cıkabilirsiniz idrarınızı yapmanız yeterli dendi yaptım ama bayılmış kalmışım tuvalette hemşireyle girmem gerekiyormuş uyarmadılar annemle girdim cığlıklarla gozlerimi actım babam cıkarmış beni tuvaletten duşunun kaskatı kesilmişim ustelik orta dereceli gebelik zehirlenmesi yaşamışım ve bunu benimle paylaşmadılar raporlarda gordum bu bilgiyi dıştaki duşen dikişlerimde şimdi sivilce gibi bir şişlik gordum icimdekileri dışardan goremediğim icin ne durumdalar bilmiyorum benimle aynı durumu yaşayan var mı ne kadar surede duzeldiniz ne zaman oturup kalkmaya başladınız rahat rahat tuvalette bile duramıyorum yere commeli tuvaletimiz yarı ayakta yarı comelik yapıyorum biraz uzun comelik dursam icim ağrıyo kalkmak zorunda kalıyorum resmen ne yapmam gerekir nasıl bir yol izlemeliyim ic dikişlerim ne durumda nasıl bakabilirim (randevu icin baktım yakın tarihe bulamadım bi turlu) cok uzun oldu hakkınızı helal edin nolur ama cok zordayım normal doğumun bu kadar eziyetini bilemezdim
Guncelleme : Arkadaşlar doğuma doktor girdi ama ebe kendini ispatlamaya calışırken doktoru nerdeyse kafası cıkıcakken cağırdı doktorumun benim doğumhanede olduğumdan sancımın olduğundan haberi vardı ebe onu gec cağırdı geldi o da ıkındırdı zaten sona gelmiştik artık ve doktor kesiği attı bebeği cıkardı dikti. Hamile bayanlar tekrar soyluyorum her doğum bir olacak değil yengemiz iki doğumunu da aynı hastanede aynı doktor da dikişsiz yaptı onunkiler biraz erken doğdu ama cok değil ve ebeleri farklıydı bu ebe bi tek bana denk geldi doğumdan sonra tuvalette fenalaşınca daha kalkmıyım diye sonda taktılar bi gece oyle kaldım normalde 2-3 saatte taburcu ediyorlarmış. Gozlerimi actığımda (fenalaştıktan sonra yani ) başımda 8-9 tane doktor ve hemşireyle uyandım biri alttan bakıyodu eliyle diğeri ustten ultrasonla biri kan alıyodu biri serum takıyordu bembeyaz olmuşum cok kan kaybettiğim icin oyle dediler en azından doktorlar. Dun devlet hastanesine gittim ic dikişlerim halen duruyormuş duşmemiş ve iltihap olmuş fitil ve dış dikişlerimin şişmesi icinde krem verdiler umarım gecer , bu arada eşim girmemişti doğuma soran olmuş iyi ki de girmedi oyle gormesini istemezdim şimdiden herkese hayırlı guzel doğumlar.