2 yaşındakı kızım kekememi oluyor :(
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- 2 yaşındakı kızım kekememi oluyor :(
-
16-09-2022, 22:56:492 yaşında yaşıtlarına gore gayet guzel konuşan herşeyi duzgunce soyleyip anlatan kızım bi kac aydır bisey soyleyeceği zaman aaaa anne demeye başladı bu tekrarı sadece anne derken yapıyordu kısa sure sonra gecti sevindik ama yeniden başladı bu kez sadece anne derken değil her cumlede yapıyor bu aralar daha da arttı sanki surekli bebebe bebek, aaa araba , bobobo boya diyerek konusuyor her cumlede araştırdım kaygı ve korku sonucu oluyormuş genelde ama bi korku durumu yaşamadık sadece 4 yaşında ablası var onunla surekli kavga halindeler biraz uzuyor cocugu oyuncaklari elinden alarak vs.,birde 2 ay once sutten kesmistim cokda zor olmadi ama o mu etkiledi acaba diyorum bilemiyorum...Genetik yatkinliktanda olurmuki halasinda var kekemelik kucukken korkunca olmus biraz amcasında var.En yakın zamanda cocuk doktoru cocuk psikiyatrisine goturmeyi duşunuyorum hekim tercihim doğrumu acaba konuşma terapistide duydum ama 2 yaşında cocuğa tedavi uygular mi kizim guzel konusur ama yabancıdan utanır sohbet edecegini sanmıyorum. Ne yapmalıyım bu yaşadığımız kekemelik midir gercekten boyle guzel konuşan bir cocuk neden birden kekelemeye baslar...HÂl da konuşmaktan kacmıyor tekrar da etse soyluyor ama ilerde gecmez okul hayatında sorun olur diye korkuyorum nasıl bir yol izlemeliyim birde son olarak telefonu cok seven bir cocuk bazen cizgi film izlemesi icin verdiğimiz oluyor du onunda etkisi varmıdır