Merhabalar;
Benim 22 aylık bir oğlum var, cok neşeli istediği şeyleri belli eden, anne, baba, dede, mama, su vs.. bir kac kucuk kelime daha soyleyebilen derdini bir şekilde anlatabilen bir cocuk. Bizim soylediklerimizi anlıyor kafasıyla evet yada hayır anlamında onaylıyor (ornek birşeye evet diyecekse hehe der ) Arabaları cok sever, butun oyuncakları hemen hemen renkli buyuk kucuk arabalardır. Arabalarını koltuğun ustune dizer duzen sırası her zaman farklı olur, sıkılana kadar oynar bazıları cek bırak arabalar, onları ceker bırakır donen tekerleklerine bakar.
Ara sıra tencere tavalarla oynar yemek yapar pişirir bize yedirmeye calışır, lego ve yapbozlar da oynar. Bizim yatağımızda ve kendi yatağında vakit gecirmeyi sever, sebebini anlamadığım bir şekilde yastık kenarlarını ve yorgan kenarlarını ısırır, yatakta oradan oraya zıplar, yapma duşersin kafasını duvara vurursun falan derim, inadına mı yoksa başka bir şeyden mi bilemiyorum belki oyun zannediyordur gidip kafasını duvara vurmaya calışır fakat bunu normal zamanlarda yapmaz. Babası ile iletişimi cok iyidir, baba eve gelmeden uyumaz, cok eğlenip surekli oyun oynarlar, saklambac, yakalamaca...
Ben calıyorum ve ananesi bakıyor ve ona cok duşkundur. Aile bireyleri ile iyi vakit gecirir dedesini dayısını cok sever onlardan ayrılmak istemez. Kendi yaş grubundan bir cocuk ile bir araya geldiğinde bazen cok iyi oynar bazende bacaklarımın arkasına saklanır. Elinden oyuncağını aldığın zaman oyle sessizce seyreder, yada ağlar. Bu arada havalar soğuk malum kış mevsimi evden pek dışarı cıkamıyorlar tablet ve televizyona sarmış durumda nasıl vazgecireceğimi bilemiyorum. Kalabalık bir eve misafirliğe gittiğimizde yada bizim eve kalabalık misafir geldiğinde odasından cıkmaz, başka bir evdeysek sakin bir odada oyun oynar ve beni asla bırakmaz. Goz teması bazen kurar bazen kurmaz, altını acmak, ustunu değiştirmek icin tam bir savaş icerisinde oluyoruz.
İlk başlarda gayet normal gelmişti ama zamanla otizm belirtilerini incelediğim zaman acaba mı? diye icime kurt duştu. Cumartesi gunu Psikiyatri doktoru ile randevumuz var ama benim icim icimi yiyor belki evham yapıyorum bilemiyorum.
Tecrubeli annelerden beni rahatlatacak destek bekliyorum, cok teşekkurler.
otizim ve şuphelerim;
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- otizim ve şuphelerim;