8,veya10 tane kuru yufka (kişiye gore değişiyor)
bir adet tavuk haşlanıp didiklenecek
1 paket margarin veya tereyağ (tercih tereyağ)
beyaz pilav
yapılışı
yufkalar ucgen şekilde altıya bolunur
tavuk suyundan biraz alıp icine su karıştırıp kaynatın ve surekli sıcak olsun
yağıda iyice kızdırın sonra bir tepsiye once normal beyaz pilav sonra ucgen kestiğimiz yufkaları once ucunu katlayın sonra yandan katlayıp sıcak tavuk suyuna batırın ve tekrar oburtarafını katlayıp kucuk bir ucgen oluşturun ve tepsiye ince tarafı ortaya gelecek şekilde yerleştirin bu şekilde bir sıra olacak sonra eritmiş olduğumuz yağı fırca yardımı ile her tarafına surun sonra her ucgenin ustune gelecek şekilde tavuk parcalarını koyun bu şekilde kat kat yapılacak yerkende ucgenin ortasından kenara doğru rulo yapıp elinizle yiyeceksiniz umarım anlatmayı becermişimdir
banak
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●25 Görüntüleme