borek tarifleri cin boreği
borekler, cin boreği, tarifi, yapılışı, hakkında bilgiler icin yazımıza buyrun arkadaşlar.








İftara misafir cağırdınız ama titiz davranıyorsunuz ve değişik farklı bir borek yapmak istiyorsunuz ama bulamadınız mı ?
işte tamda aradığınız değişik borek tarifi burada sizler icin sunuyoruz melekler


Malzemeler:

1 adet havuc

1 adet orta boy soğan

10 adet taze fasulye

2 diş sarımsak

1 adet tatlı kırmızı biber

1 adet carliston biber

1 adet pırasa

1 Turk kahvesi fincanı soya sosu

1 adet yumurta

1 adet yufka

Damak tadınıza gore tuz

3 yemek kaşığı sıvıyağ

Kızartmak icin sıvıyağ

Hazırlanışı:

Soğan, taze fasulye, sarımsak, havuc, pırasa ve biberleri incecik doğrayın.

Tavaya 3 yemek kaşığı sıvıyağı alıp kızdırın.

Doğradığınız sebzeleri tavaya alıp rengi hafif değişene kadar kavurun.

Tuz ve soya sosunu ilave edip kısık ateşte sebzeler suyunu cekene kadar pişirmeye devam edin.

Pişen sebzeleri ocaktan indirip soğuması icin kenarda bekletin.

Yufkayı duz bir zemine serip 12 ucgen parcaya kesin.

Her bir yufkanın icine soğumuş sebze harcı surup sarın.

Kızartma yağını kızdırın.

KÂsede yumurtayı iyice cırpın.

Borekleri yumurtaya batırıp kızgın yağda iki tarafını da kızartın.

Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.