Merhaba Melekler
Uzun bir bayram tatilinden sonra tekrar sizlerleyim


Herzamanki gibi ben yine as erdim ve bu sefer canim manti cekti




IC MALZEMELERI
300-400 GR kiyma
2 adet kuru sogan
Maydanoz
karabiber
Pul biber (istege bagli)
HAMURU ICIN;
3 Bardak un
1 tatli kasigi tuz
ilik su
1 yumurta (istege bagli, ben koymadim rengini sarimtrak istiyorsaniz sayet)
SOSU ICIN;
Yogurt
Sarimsak
uc kasik tereyagi margarin yada siviyag
bir tatli kasigi biber yada domates salcasi
nane
pul biber
karabiber
YAPILISI;
Oncelikle mantimizin hamurunu hazirliyoruz, 3 bardak unu genisce bir kaba alip ortasina tuzu ve yavas yavas suyunu ekleyerek yogurmaya basliyoruz, hamurumuz ele yapismayacak kivama gelmeli ve kulak memesinden daha sert olmali....Yogurma islemimiz bitince hamurumuzu uc parca top seklinde boluyoruz ve uzerine nemli bir bez kapatip dinlendirmeye aliyoruz,
Hamurumuz dinlenirken bu arada biz icini hazirlamaya basliyoruz, Soganlarimizi, maydanozlarimizi minik minik dogradiktan sonra,(varsa robottan gecirebilirsiniz) icerisine arzunuza gore karabiber pul biber ve bir cay kasigi tuz katarak kiymamizla guzelce karistiriyoruz,Ve icimiz hazir....
Onceden beklettigimiz hamur bezelerimizin ilkini merdane ve un yardimiyla cok inceltmeden, yaklasik yarim cm kalinligina gelene kadar acmaya devam ediyoruz,


istenilen kalinliga gelince, hamurumuzu seritler halinde once yukaridan asagiya dogru sonra yatay olarak kucuk kareler elde edecek sekilde kesiyoruz...Kestigimiz karelerin icerisine hazirlamis oldugumuz kiymamizdan azar azar koyuyoruz...


Butun kesilen karelerin icerisine kiymalari koyduktan sonra tek tek uclarini bohca haline gelecek sekilde yukari dogru kapatiyoruz,ve kapadigimiz mantilari unlu bir tepside bekletiyoruz ( eger unlamazsaniz mantinin hamurlari birbirine yapisir)


Butun mantilarimizin kapama islemini bitirdikten sonra, geliyoruz mantilarimizi haslama kismina,genis ve derin bir tencerede kaynattigimiz suyun icerisine bir tatli kasigi tuz ve istege bagli olarak bir adet et bulyon attiktan sonra, unladigimiz mantilarimizi yavas yavas kaynamakta olan suyumuzun icerisine atip haslamaya basliyoruz, yaklasik kisik ateste 15-20 dk kadar haslanan mantilarimizin cok fazla bekletmeden kevgir yardimiyla servis tabagimiza aliyoruz...


Uzerine sarimsakli yogurdumuzu hazirlayip istenilen oranda dokuyoruz, daha sonra tavada kizdirdigimiz yagin icerisine yine istege bagli salca ve baharatlarimizdan koyup yogurtladigimiz mantigimizin uzerine dokuyoruz, Ve mantimiz servise hazir melekler, Dilerseniz hasladiginiz mantilarin bir kismini degisiklik olsun diye manti salatasi yapabilirsiniz....AFIYET OLSUNNNNNNNN


